"Deze ploeg kan alleen maar beter worden"

ZATERDAG, 20 MAART 2010, 11:23 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht maakte er donderdag tegen Hamburg een thriller van, maar de efficiëntie van de Duitsers deed paars-wit de das om. Toch kijkt Jelle Van Damme tevreden terug op de Europese campagne van zijn ploeg.


"We waren goed en hebben alles gedaan en geprobeerd", zegt Van Damme in Het Nieuwsblad. "Natuurlijk is de uitschakeling wat zuur en zijn we ontgoocheld. Hamburg is en blijft een sterke ploeg. We houden er wel een goed gevoel aan over. Dit is goed voor onze mentale ingesteldheid. Kijk ook maar eens naar de reactie van het publiek."

Anderlecht scoorde donderdag vier keer, maar dat volstond niet voor de kwalificatie. "Ervaring was het grootste verschil tussen beide clubs", meent Van Damme. "Die kleine zaken maakten het verschil. Onze jonge ploeg heeft echter ook heel wat ervaring opgedaan en bijgeleerd. Deze prestaties en campagne in de Europa League zijn goed voor de toekomst van deze ploeg."

"Deze ploeg kan alleen maar beter worden. Zowel individueel als collectief. Als Boussoufa zegt dat hij wil blijven, dan wil dat toch al iets zeggen. Het gevoel zit goed."

Zondag moet Anderlecht op verplaatsing naar Lokeren. "We moeten ons nu volledig concentreren op de competitie", aldus Van Damme. "Zondag staat weer een moeilijke wedstrijd op het programma. Het is zowel voor hen als voor ons een belangrijke wedstrijd. We focussen nu eerst op Lokeren en dan gaan we voor de Play-off 1."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.