Favoriete transfer #10: Dedryck Boyata

WOENSDAG, 18 JULI 2018, 14:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Hoewel Anderlecht deze zomer al een leger aan nieuwe spelers haalde, wordt er de komende weken nog heel wat transferbedrijvigheid verwacht. Wij stellen alvast jullie tien favoriete transfers voor.
 

Een aantal van jullie favorieten trokken intussen al naar een andere club en staan dus niet meer in deze lijst. Ook Landry Dimata en Ognjen Vranjes stonden bij de eerste tien toen ze werden binnengehaald. Dimata was afgelopen winter trouwens jullie nummer één.

Het gebeurt wel vaker met spelers uit deze lijst. Soms blijken ze op het moment zelf niet haalbaar of opportuun, maar vaak worden ze later toch nog binnengehaald.
Jullie hebben er deze keer een mooie combinatie van bekende en minder bekende, Belgische en Buitenlandse spelers van gemaakt. Bedankt voor jullie stemmen!

Naam: Dedryck Boyata  
Huidige club:  Celtic
Positie: Centrale verdediger
Leeftijd: 27
Nationaliteit: Belg / Congolees  
Marktwaarde *: € 2.000.000

Geschiedenis: Boyata speelde in de jeugd voor de Brusselse clubs RCS Saint-josse, White Star Woluwe en RWDM vooraleer hij in 2006 naar Manchester City trok.

In het seizoen 2011-2012 leenden ‘The Citizens’ hem uit aan Bolton, waar hij veertien keer in actie kwam in de Premier League. Het jaar daarop volgde een mislukte uitleenbeurt aan FC Twente, waar hij maar vijf keer in actie kwam in de Eredivisie en in de winter terugkeerde naar Engeland.

Bij Manchester City zou de grote doorbraak er nooit komen. In de zomer van 2015 nam Celtic hem voor twee miljoen euro over. In drie seizoen speelde hij 103 wedstrijden voor Celtic, waarin hij goed was voor veertien doelpunten.

Op het net afgelopen WK maakte hij in de drie groepswedstrijden de negentig minuten vol voor België. Nadien moest hij zijn plaats afstaan aan ex-ploegmaat Vincent Kompany.

Profiel: Boyata is een degelijke verdediger, zonder ergens echt in uit te blinken of grote pijnpunten. De afgelopen jaren pikte hij wel geregeld zijn doelpuntje mee. Net als bij de Belgen, speelde hij ook bij Celtic vaak met drie achterin. Een systeem dat ook Hein Vanhaezebrouck vorig seizoen hanteerde.

Haalbaarheid:  Boyata ligt nog maar één jaar contract in Schotland en lijkt niet van plan dat te verlengen. Na drie titels -waarvan zelfs twee trebles- op rij, lijkt Boyata andere oorden te willen opzoeken.

Natuurlijk is de marktwaarde van Boyata tijdens het WK gestegen. Hij maakte geen fouten, maar werd ook niet heel vaak getest tegen Panama, Tunesië en het B-elftal van Engeland.
Er zal weldegelijk interesse zijn uit de Premier League. Het is echter maar de vraag of hij het risico wil lopen opnieuw op de bank te verzeilen na jarenlange pijn aan het zitvlak bij Manchester City.

Als Boyata niet naar de Premier League trekt, heeft Anderlecht een reële kans om hem in te lijven. Boyata werd geboren in Brussel en speelde onder meer voor RWDM, maar droeg nog nooit het shirt van Anderlecht.

Prioritair? Anderlecht is sowieso nog op zoek naar versterking achterin. Boyata is misschien niet de meest sierlijke verdediger, maar een in Brussel geboren Rode Duivel is altijd een interessante piste voor paars-wit.

Morgen: Een Kroatische jeugdinternational die niet voor Dinamo Zagreb of Hadjuk Split voetbalt.



anderlecht-online forum