Jacobs: "Leermoment voor nieuwe spelers"

WOENSDAG, 4 AUGUSTUS 2010, 20:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met zijn opstelling toonde Ariël Jacobs voor de match al aan dat hij zeker was dat Anderlecht zich zou kwalificeren. "Dit was het moment om enkele spelers te laten rusten en anderzijds jonge spelers speelkansen te geven."


"Ik ben blij dat het zo goed is uitgedraaid", vertelde Jacobs bij Sporza. "Naast de doelpunten kregen we nog veel kansen. Soms werkten we overhaast af of waren we te nerveus. Bovendien had hun doelman enkele knappe reddingen in huis."

Toch zag hij dat sommige spelers er wat onwennig bijliepen. "Dit was voor velen een eerste kennismaking met dit niveau. Het zijn leermomenten om op voort te breien voor die spelers. Ik wil nu nog geen conclusies aan hun prestaties verbinden, dat zou onrechtvaardig zijn."

Onder meer Chavarria begon aarzelend aan de partij. "Ik had hem vooraf gesproken over de druk van het publiek, maar hij was daar naar eigen zeggen klaar voor. Desondanks speelde hij toch wat nerveus in het begin."

Vrijdag kent Anderlecht zijn laatste tegenstander op weg naar de Champions League. Of Jacobs een voorkeur heeft? "Heb ik niet, neen. Het zal sowieso nipt zijn. Hopelijk zal de ervaring van vorig jaar ons helpen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.