Anderlecht wint met 4-0 van GBA

ZATERDAG, 14 AUGUSTUS 2010, 23:28 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft het puntenverlies van vorige week tegen Charleroi voor eigen publiek rechtgezet. Het won makkelijk met 4-0 van Germinal Beerschot dat ook vanavond nooit de indruk gaf iets te kunnen rapen in het Astridpark.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor paars-wit dat na een fout op Lukaku een vrije trap op de rand van de zestien kreeg. Boussoufa krulde de bal mooi over de muur en GBA-doelman Pacovski had geen verhaal: 1-0. Kort daarna had Boussoufa de 2-0 aan de voet, maar Pacovski redde met een reflex. De doelman blesseerde daarbij zich zelf en na de match viel het zware verdict: scheen- en kuitbeenbreuk voor de Macedoniër. Germinal Beerschot onderging het spel en Anderlecht volgde zowaar dat voorbeeld. Er viel niets meer te beleven en Anderlecht ging rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de rust kwam Kanu in de plaats van Legear. Het spelbeeld veranderde nauwelijks tot twintig minuten voor het einde. Matias Suarez die een sterke match speelde, ronde een aanval mooi af: 2-0. Het sein voor Ariël Jacobs om Tom De Sutter te brengen. De spits stond nog maar net op het veld of ook hij mocht al vieren. De Sutter nam een bal van Boussoufa op de slof en die ging mooi in doel. En of de spits er blij mee was. In de laatste tien minuten werd het nog 4-0 toen een andere invaller, Jan Polak, op corner binnenkopte. Helemaal op het einde moest De Sutter nog geblesseerd van het veld.

Uitslag: 4-0
Doelpunten: 5' Boussoufa (1-0), 70' Suarez (2-0), 73' De Sutter (3-0), 81' Polak (4-0)

Anderlecht:Proto, Deschacht, Juhasz, Mazuch, Legear (46' Kanu), Boussoufa, Gillet, Kouyaté (78' Polak), Marecek, Suarez, Lukaku (70' De Sutter)
GBA:Pacovski (8' Maes), Clement, P.Monteyne (76' Rits), M.Monteyne, Kagelmacher, Goor, Cruz, Wamfor, Haroun, Wanyama, Tshibuabua (46' François)

Geel: 28' Gillet, 89' Marecek

Scheidsrechter: Frederik Geldhof
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion