"Polak moet spelen tegen Partizan Belgrado"

MAANDAG, 16 AUGUSTUS 2010, 09:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met een contractverlenging en een doelpunt tegen Germinal Beerschot is Jan Polak weer helemaal terug. Dit stelt zowel Ariël Jacobs als Mbark Boussoufa erg tevreden. "We kunnen zijn Europese ervaring goed gebruiken."


"De prestatie en reactie van Polak hebben mij niet verrast", vertelde trainer Ariël Jacobs in Het Nieuwsblad. "Jan is ook in de moeilijke periode altijd keihard blijven werken en trainde individueel op wedstrijddagen."

Toch steunde Jacobs de beslissing van de club om Polak niet meer op te stellen zolang hij zijn contract niet verlengde. "Spelers die maar een verbintenis van één jaar hebben, proberen dikwijls te pieken en spelen meer voor zichzelf. Dat is niet goed voor de sfeer, de solidariteit en het collectief."

Boussoufa: "Te weinig balrecuperatie zonder Polak"

Ook Mbark Boussoufa is blij dat Polak terug is. Dit laat hem toe om weer wat dieper te gaan voetballen. "Ik vond dat we ook nu nog weinig ballen recupereerden. Daarom liet ik me ook nu nog regelmatig uitzakken om de bal op te eisen. Toen Polak echter in de ploeg kwam merkte je meteen het verschil. Er kwam meer pressing naar voren en meer fysieke kracht."

Of Polak dan ook meteen moet spelen tegen Partizan Belgrado? "Het zal wel zijn. Natuurlijk gaan we zijn Europese ervaring kunnen gebruiken. Liever hem dan een nieuwe middenvelder. Hij kent de ploeg en is al belangrijk geweest voor Anderlecht."

Jacobs twijfelt nog aan basisplaats

Ariël Jacobs twijfelt nog of Polak al klaar is voor een basisplaats woensdag. "Conditioneel is Jan in orde, maar qua matchritme heb ik wat voorbehoud", klinkt het. "Hij speelde vorige week een uur met Tsjechië, maar daarvoor speelde hij een laatste keer in de voorbereidingsmatch tegen FC Köln."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.