"Blessures niet de schuld van de grasmat"

DINSDAG, 17 AUGUSTUS 2010, 08:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Drie spelers blesseerden zich zaterdag zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Het Nieuwsblad trok naar Vincent Vlaminck, de terreinverzorger van Anderlecht, met de vraag of de grasmat misschien de schuldige is.


Beerschot-doelman Pacovski bleef met zijn voet in het gras steken en brak zijn been, Tom De Sutter liep een kraakbeenletsel aan de enkel op en ook Bart Goor blesseerde zich zonder direct contract met de tegenstander.

Is de veld van het Vanden-Stock-Stadion, dat deels syntethisch is, misschien de boosdoener? "Natuurlijk niet", zegt Vincent Vlaminck. "Er ligt een nieuwe grasmat, maar die is identiek aan die van de voorbije jaren en toen waren er geen problemen."

"Spelers raken niet geblesseerd door ons veld. Het WK in Zuid-Afrika werd op identieke velden als hier gespeeld en daar heb ik geen enkele speler horen zeggen dat een blessure te wijten was aan het grasveld", aldus Vlaminck.

"Ook veel Europese topclubs kiezen voor dit soort veld. Real Madrid was geïnteresseerd in ons veld. Topvoetballers spelen hier in de beste omstandigheden."



anderlecht-online forum