De school van Lukaku

DINSDAG, 17 AUGUSTUS 2010, 20:48 - Steven
Anderlecht-Online No Image Found

Een schooljaar lang werd het leven in het Sint-Guido Instituut, een Nederlandstalige multiculturele school in Brussel waar Anderlecht zijn Purple Talents heeft ondergebracht gevolgd. Romelu Lukaku is er ongetwijfeld de bekendste.


Een documentairereeks waarin adolescenten open en eerlijk praten over vriendschap, liefde, seksualiteit, geloof en religie, veiligheid en criminaliteit en hun toekomst. En waarin ze inzage geven in hun familiale leven en in hun doen en laten in Brussel.

Zelden of nooit heeft een school zo onbeperkt toelating gegeven om elk aspect van het schoolleven vast te leggen. De vele klasscènes tonen ongegeneerd het delicate opvoedingsproces van leerlingen en het kwetsbare engagement van leerkrachten.

Eén jaar lang registreerde de camera bovendien exclusief het leven van Romelu Lukaku thuis, op school en bij Anderlecht. Het droomjaar waarin hij profvoetballer werd, doorbrak bij Anderlecht en de nationale ploeg, de landstitel behaalde en topschutter werd.

De school van Lukaku is een authentieke en verrassende reeks over jongeren die opgroeien in de probleemwijken van een grootstad. Jonge mensen op de drempel van de volwassenheid, met het klaslokaal als repetitiekot ...

De school van Lukaku, op maandag, vanaf 30 augustus

Bron: een.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.