Ploegmaats nemen Lecjaks in bescherming

DONDERDAG, 19 AUGUSTUS 2010, 08:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jan Lecjacks scoorde tegen Partizan ongelukkig in eigen doel. Zijn ploegmaats nemen het de 20-jarige Tsjech alvast niet kwalijk. "Focus liever op zijn mooie assist. Die jongen speelde een sterke match", aldus aanvoerder Deschacht.


"Ik heb hem gezegd dat hij de pers beter wat mijdt", vertelt Olivier Deschacht in Het Nieuwsblad. Volgens de Anderlecht-kapitein speelde Lecjaks nochtans een sterke wedstrijd. "Zelfs bij die owngoal stond hij goed te verdedigen aan de goeie kant van zijn man. Alleen had hij de bal beter met de binnenkant van de voet weggezet in plaats van er zo hard op te trappen."

"Hopelijk zet hij zich hier snel over, want ook volgende dinsdag zullen we hem goed kunnen gebruiken."

Jacobs: "Op training lukt hem zoiets niet"

Ook Roland Juhasz sprak troostende woorden. Net als Lecjaks scoorde ook hij een own-goal in één van zijn eerste matchen voor Anderlecht. "Het is erg vervelend als je een owngoal maakt in je eerste matchen bij een nieuw team. Maar het kan echt iedereen overkomen. Natuurlijk was Lecjaks down, maar als we ons volgende dinsdag kwalificeren voor de groepsfase dan is dat allemaal voorbij."

Ariël Jacobs weigerde ook om zijn jonge verdediger een steen te gooien. "Als je hem vraagt om zo'n goal te maken op training dan lukt het hem niet. Ach, trapt hij de bal over de tribune dan zegt niemand er iets over."



anderlecht-online forum