Proto: "Honger naar Champions League is enorm"

DINSDAG, 24 AUGUSTUS 2010, 09:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als Silvio Proto zijn netten ongeschonden houdt vanavond, is Anderlecht zeker van de Champions League. "Maar als we drie keer scoren ook", lacht Silvio Proto. "De Champions League spelen is de droom van elke speler."


Ook Proto beseft dat Anderlecht zich in een goede uitgangspositie bevindt. "De 2-2 ginder was een uitstekend resultaat. Partizan is een typische thuisploeg die vooral sterk is door hun eigen supporters", aldus de doelman in Het Nieuwsblad. "Maar we moeten ze ook op verplaatsing niet onderschatten. Op 90 minuten van de Champions League zullen ook zij tot het uiterste gaan."

Proto verwacht vanavnod dan ook een erg gretig Anderlecht. "De honger naar de Champions League is even groot als de honger die we vorig jaar naar de titel hadden. De spelers wachten er echt op en ook voor de club zou het financieel een uitstekende zaak zijn."

"Maar wij doen dat niet voor het geld. Wij voetballen voor het plezier van het spel en de eer van de overwinning. De Champions League spelen is de droom van elke speler. Mijn beste match ooit speelde ik voor Anderlecht in de Champions League. De 0-1 zege tegen Betis Sevilla (goal van Kompany, red). Europees topniveau is het allermooiste."



anderlecht-online forum