Boussoufa: "Dit is onze ergste nachtmerrie"

WOENSDAG, 25 AUGUSTUS 2010, 08:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Mbark Boussoufa was erg ontgoocheld na zijn gemiste penalty en de uitschakeling. "Dit is een harde tegenslag. Dit zal blijven hangen, maar het is niet dat we nu onze hoofden moeten laten zakken", klonk het achteraf.


"Zo uitgeschakeld worden, dat is heel zuur. Het is onze ergste nachtmerrie", aldus Boussoufa in Het Nieuwsblad. "Hier zal ik toch even over piekeren. Maar het seizoen is nog lang, dus we moeten ons erover zetten."

"Er was iets mis met strafschopstip"

Wat ging er mis bij die strafschop? "Ik snap het niet. Het veld lag er perfect bij, maar net op de stip lag er een hoopje aarde. De ploegmakkers hadden me gewaarschuwd dat er iets mis was met de stip. Ik heb die bal dan ook wat proberen verleggen, maar de scheidsrechter wilde dat hij op de stip lag."

"Toen ik trapte voelde ik de put waardoor ik de bal schepte. Daardoor raakte ik hem helemaal verkeerd. Dat is ook Suarez overkomen", legt de Marokkaan uit.

"In tweede helft zeker drie keer moeten scoren"

Toch had het niet tot strafschoppen moeten komen. "We hebben hen helemaal weggespeeld. In de tweede helft hadden we zeker nog drie keer moeten scoren", vindt Boussoufa.

"Enkel de eerste helft hadden we het even moeilijk. Maar het wordt moeilijk als je op dit niveau twee goals tegen krijgt. Aan ons spel heeft het niet gelegen. We zijn er zelfs nog in geslaagd om terug te komen."

"Even gemotiveerd voor Europa League"

Kwatongen beweren dat de uitschakeling een vertrek van Boussoufa zal bespoedigen. "Dat heeft er helemaal niets mee te maken. Ik heb dat eerder al gezegd. Ik ben even gemotiveerd om met Anderlecht de Europa League te spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.