Proto: "Bij 2-2 geloofde ik in onze winst"

WOENSDAG, 25 AUGUSTUS 2010, 13:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Twee van de vijf strafschoppen wist Silvio Proto te pakken, toch werd hij niet de held van de avond. "Nu gaat Partizan door terwijl hun doelman geen bal heeft moeten pakken bij de penalty's", vertelt hij met tranen in de ogen.


"We hebben het verloren in de eerste helft. Ik moet eerlijk zijn: toen het 0-2 stond, geloofde ik er niet meer in. Bij de 1-2 kwam het geloof wat terug en bij 2-2 was ik bijna zeker dat we gingen winnen", vertelde Proto na de wedstrijd.

"Heel de voorbereiding was in functie van die Champions League en hier staan we nu. We moeten door, we hebben geen keus, maar dit is wel heel zwaar. Zij waren meer ervaren en ouder en dat hebben ze uitgespeeld."

"Heb ploeg paar keer kunnen rechthouden"

Bij een 1-2 voorkwam Proto met een schitterende redding de uitschakeling, maar het mocht niet baten. "Ik heb de ploeg een paar keer kunnen rechthouden en dat maakt het nog zoveel spijtiger dat we er uit liggen."

"Het zou de eerste keer geweest zijn dat we de kwalificaties via strafschoppen hadden kunnen afdwingen en ik denk wel dat ik mijn werk deed. Ik zat vier keer in de juiste hoek. Bij die laatste schuift mijn rechterbeen weg. Ik zeg niet dat ik hem anders gepakt had, maar je weet nooit", klinkt het berustend.

Troostende voorzitter

Voorzitter Roger Vanden Stock had van de Champions League een hoofddoel gemaakt dit seizoen. Ondanks de ontgoocheling kwam hij toch even tot in de kleedkamer na de match. "Hij heeft gezegd dat we maximaal ons best gedaan hebben. Ik weet niet wat er morgen gaat gezegd worden."

Bron: Voetbalkrant.com



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.