Wat u moet weten over de EL-tegenstanders

VRIJDAG, 27 AUGUSTUS 2010, 20:41 - lavezzi
Anderlecht-Online No Image Found

Vanmiddag werd er in Monaco geloot voor de eerste ronde van de Europa League, Anderlecht werd ondergebracht met HNK Hajduk Split, AEK Athene en FK Zenit Sint-Petersburg. Hieronder wat meer info over deze ploegen.


HNK Hajduk Split:Hajduk Split is een Kroatische team die speelt in het Poljud Stadion. Het werd opgericht in 1911. Het werd in zijn bestaan al 17X kampioen van Kroatië en won 13x de Kroatische en de Joegoslavische beker. In het verleden speelden Hajduk Split en RSC Anderlecht in de Champions League van 1974-1975 tegen elkaar en toen werd het in de groepsfase (0-0, 2-1). Verleden jaar deed het ook mee in de Europa League maar kwam daar niet verder dan de 3de voorronde die het toen verloor van MSK Zilina (0-1,1-1). Dit jaar speelde het al mee in de 3de voorronde van de Europa League en wist daar Dinamo Boekarest te verslagen met (1-3,3-0) en in de 4de voorronde kwalificeerde het zich voor de groepsfase van de Europa League dankzij een kwalificatie tegen Unirea Urziceni (1-1,3-1). De bekendste spelers zijn spelverdeler Anas Sharbini en zijn tweelingsbroer Ahmad Sharbini en de Bosnische international Senijad Ibrièiæ.

Typeploeg Hajduk Split: Radosevic, Buljat, Vejic, Strinic, Tomasov, Brkljaca, Oremus, Ibricic, Sharbini, Andric, Cop

AEK Athene: AEK Athene is een Griekse team die speelt in het Spyros Louis Stadion. De club werd opgericht in 1924. Het werd in zijn bestaan 11x landskampioen en won 13x de Griekse beker. Het ontmoette eerder RSC Anderlecht in de Champions League van 2006/2007met als scores (1-1, 2-2). AEK Athene speelde vorig jaar ook mee in de Europa League waar het won in de play-offs van Vaslui met (1-2, 3-0) en speelde het daardoor de groepsfase van de Europa League waarin het werd uitgeschakeld in een groep met Bate Borisov, Everton en Benfica. Dit jaar speelde AEK Athene in de play-offs van de Europa League waarin het met moeite wist Dundee United uit te schakelen (1-0,1-1). De bekendste spelers van AEK Athene zijn Dellas (ex-AS Roma), Liberopoulos en Djebbour (ex- La Louviere).

Typeploeg AEK Athene: Saja, Jahic, Manolas, Georgeas, Kafes, Diop, Lagos, Makos, Leonardo, Scocco, Djebbour

FK Zenit Sint-Petersburg: FK Zenit Sint-Petersburg is een Russische team die speelt in het Petrovski Stadion. De club werd opgericht in 1925. Het werd in zijn bestaan meerdere keren Russisch kampioen en bekerwinnaar van Rusland. Het team won ook de uefa-cup finale in 2008 tegen Glasgow Rangers en won nadien nog de Uefa Supercup tegen Manchester United. Het ontmoette Anderlecht in Europees verband nooit, maar ze speelden verleden jaar wel een oefenmatch tegen elkaar die op een 2-2 eindigde met goals van Kanu en Van Damme. Verleden jaar kwam Zenit niet verder dan de play-offs van de Europa League na een uitschakeling door Nacional Madeira (3-4,1-1). Dit jaar speelde het zoals RSC Anderlecht mee in de Champions League voorronde waarin het in de 3de voorronde Unirea Urziceni versloeg met (1-0, 0-0) en werd het uitgeschakeld in de play-offs door de Franse ploeg AJ Auxerre met (1-0,0-2). De bekendste spelers van Zenith zijn onze landgenoot Nicolas Lombaerts, Portugese internationals Fernando Meira, Danny en Bruno Alves.

Typeploeg Zenit Sint-Petersburg: Malafeev, Anyukov, Meira, Bruno Alves, Lombaerts, Shirokov, Denisov, Zyrianov, Semak, Kerzhakov, Danny




anderlecht-online forum