Iachtchouk bezorgt ex-club nieuwe nederlaag

MAANDAG, 18 OKTOBER 2010, 07:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht blijft in het sukkelstraatje. Tegen Cercle Brugge werd voor de derde keer op rij verloren na een doelpunt van Oleg Iachtchouk (1-0). Paars-wit zakt hierdoor naar de derde plaats op negen punten van leider RC Genk.


Anderlecht begon in Jan Breydel zonder Jan Polak, hij was nog niet volledig hersteld van zijn blessure. Juhasz en Legear begonnen wel in de basis, maar halverwege de eerste helft moest deze laatste toch naar de kant.

De eerste helft was er overigens één zonder veel geschiedenis. Anderlecht domineerde licht, maar de beste kans was voor Cercle. Het lobje van Iachtchouk belandde echter op de paal. Boussoufa kreeg de enige kans voor Anderlecht, maar hij miste zijn kopbal.

Een kwartiertje bezinning bracht evenwel geen soelaas voor Anderlecht. Het was dan ook geen verrassing dat Iachtchouk, op pass van Anderlecht-huurling Reynaldo, er iets na het uur 1-0 van maakte.

In het slotkwartier ging Anderlecht nog op zoek naar de gelijkmaker. Jacobs liet Junior Kabananga debuteren en de jonge Congolees trapte net naast. Het werd nog even heet voor het doel van Cercle, maar Anderlecht slaagde er niet in het leer nog in doel te krijgen.

Anderlecht herbegint dus na het interlandvoetbal zoals het ervoor stopte: met een nederlaag. Donderdag moet er gewonnen worden tegen AEK Athene als het Europees nog een kans wil maken, maar dan zal paars-wit een hele gedaanteverandering moeten ondergaan.

Score: 1-0
Goal(s): 62' Iachtchouk

Cerlce Brugge:Verbist, Cornelis, Reis, Viane, Evens, Vidarsson, Neto, Van Eenoo (58' Serebrennikov), Reynaldo (84' Foley), Jasjtsjoek (91' D'Haene), Owusu
Anderlecht:Proto, Gillet (84' Kabananga), Mazuch, Juhasz, Deschacht, Kouyaté (71' Badibanga), Biglia, Legear (24' Kanu), Suarez, Boussoufa, Lukaku

Geel: 29' Biglia, 42' Kanu, 61' Juhasz, 72' Mazuch
Rood: Geen

Scheidsrechter: Geldhof
Stadion: Jan Breydelanderlecht-online forum