Anderlecht verslaat Westerlo met 2-0

MAANDAG, 25 OKTOBER 2010, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de nederlagen tegen Standard en Cercle heeft Anderlecht ook in de competitie opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Westerlo, dat 75 minuten met een man meer speelde, werd met 2-0 terug naar de Kempen gestuurd.


Ten opzichte van de partij tegen AEK Athene voerde Ariël Jacobs één wissel door in zijn basisopstelling. Matias Suarez nam opnieuw zijn plaats in te koste van Kanu. Sacha Kljestan mocht blijven staan in de ruit op het middenveld. Boussoufa speelde centraal achter de spitsen.

Paars-wit begon traag aan de partij. Iets na het kwartier kwam een eerste keer opwinding in het Vanden Stock-Stadion. Polak reageerde op een forse tackle van De Petter door deze een tik in het gezicht te trakteren. Rood voor Polak en Anderlecht mocht nog 75' minuten met z'n tienen verder.

Westerlo slaagde er niet in te profiteren van de man-meer-situatie en het was zelfs Anderlecht dat beter ging voetballen. Dit resulteerde in de knappe 1-0 van Lukaku. De tiener draaide zich vrij tussen twee verdedigers en schoot binnen.

Daarna was het aan Proto om zijn kunnen te tonen. De doelman schudde twee prachtreddingen uit zijn mouwen op pogingen van Chavez net voor de rust en Paulo Henrique erna.

Anderlecht kroop achteruit en loerde op de counter om de beslissing te forceren. Deze kwam er tien minuten voor tijd toen Mravac een vrijschop van Biglia in eigen doel devieerde. Wedstrijd gespeeld, al zag Anderlecht aanvoerder Deschacht nog uitvallen met een enkelblessure.

Na deze zege klimt Anderlecht opnieuw naar de tweede plaats in de stand. Zondag trekt het naar koploper Genk voor een onvervalste topper. Bij winst daar is het kampioenschap weer helemaal open.

Score: 2-0
Goal(s): 34' Lukaku, 79' Mravac (own)

Anderlecht:Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht (73' Lecjaks), Biglia, Kljestan, Polak, Boussoufa, Lukaku (87' Kabananga), Suarez (70' Kanu)
Westerlo:Deelkens, Vanaudenaerde, Mravac, Corstjens, Delen, Jakovenko (76' Van Heerden), De Petter, Farssi (68' Annab), Brüls (60' Molenberghs), Henrique, Chavez

Geel: 14' Corstjens, 20' De Petter, 51' Mravac
Rood: 17' Polak

Scheidsrechter: Luc Wouters
Stadion: Constant Vanden Stock-StadionNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.