Opinie: Zondag weten we meer

VRIJDAG, 1 FEBRUARI 2019, 21:01 - Sporting W.
Logo Anderlecht-Online

OPINIES De transferperiode is gesloten, de kaarten geschud. Zelden waren de meningen over de kwaliteiten van Anderlecht meer verdeeld dan nu. De ene vreest dat we uit Play-off I vallen, de andere droomt er stiekem van om Racing Genk en Club Brugge nog nerveus te maken. Ligt de waarheid in het midden? Waarschijnlijk weten we zondag meer.  

We vingen tegen Eupen al wat positieve signalen op. Kara Mbodj was goed, de invalbeurt van Peter Zulj hoopvol en Yari Verschaeren de beste man op het veld.

Maar er was meer. Andy Najar groeit opnieuw naar zijn beste vorm toe en Edo Kayembe toonde al het goede dat hij in de voorbereiding al had laten zien.  

Het was natuurlijk máár Eupen dat niet veel meer te winnen of te verliezen had. De wedstrijd van vorige week valt onmogelijk te vergelijken met die van zondag. Het tempo zal een pak hoger liggen en de grote vraag is of de jonkies zich staande zullen houden in de Luikse oorlogszone. Op dat vlak was het mopje van Thomas Didillon in ‘La Tribune’ niet zo verstandig.

Langs de andere kant miste Anderlecht met Adrien Trebel en Landry Dimata wel twee onbetwiste titularissen. Daar rekenen we Sebastiaan Bornauw dan nog niet eens bij.  

Kara, Zulj en Bolasie hebben duidelijk veel voor- en tegenstanders, maar brengen toch onomstotelijk wat meer persoonlijkheid, evenwicht en ervaring in de kern. Lengte ook, trouwens.

Kan Anderlecht nog uit de top zes vallen? Als we zondag verliezen, paniekeren en wat tegenslag hebben? Jammer genoeg wel.

Kan Anderlecht Racing Genk en Club Brugge nog nerveus maken? Als Bolasie en Zulj een meerwaarde blijken, we een beetje gespaard blijven van blessures en eindelijk het voetbalplezier terugvinden? Volgens mij wel.

Standard is verzwakt uit de maand januari gekomen en Antwerp niet versterkt. Anderlecht (en Gent) wel.

Begin januari schreven we: “Racing Genk en Club Brugge zullen als titelfavorieten aan Play-off I beginnen. Anderlecht moet er voor zorgen dat het de derde hond in het titeldebat wordt. Dat Anderlecht terug Anderlecht wordt. Dat 2019 een veel mooier jaar wordt dan 2018. En we in 2020 kampioen worden met een vijftal eigen jeugdproducten in de basis.

De derde plek lijkt mij op dit moment een realistische ambitie. Het staat iedereen vrij om te dromen van meer of nachtmerries te hebben van Play-off II.  

Hoe dan ook krijgen we zondag sowieso negentig erg leerrijke minuten te zien. Bon match à tous!

Door: WauteRSCA

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum