Matig Anderlecht komt niet voorbij Lokeren

MAANDAG, 13 DECEMBER 2010, 13:04 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft niet kunnen winnen van Lokeren. De bezoekers speelden nochtans ruim een uur met tien. Anderlecht was echter inspiratieloos en vond niet de goede oplossing om het Lokerse slot te ontwrichten.


Anderlecht, zonder Gillet en Juhasz, ontwikkelde meteen steriele druk. Lokeren plooide terug en verdedigde sterk. Copa moest ingrijpen op een vrije trap van Boussoufa. Kanu schoot over en dat werd hem even later nagedaan door Legear. Ook Wasilewski had een goede kans, maar zijn kopbal was eveneens te hoog gericht. Lokeren kon enkel dreigen via een vrije trap van Leko.

Op het half uur haalde Persoons de doorgebroken Boussoufa neer op de rand van de 16. Hij kreeg een rood kartonnetje onder de neus geschoven. Boussoufa nam de vrije trap, maar deze leverde weinig gevaar op. Zo bleef het aan de rust 0-0.

De tweede helft was een pak minder. Anderlecht probeerde wel, maar speelde te nonchalant. De oplossing werd gezocht in de lange bal; iets waar de bezoekende defensie wel raad mee wist. Proto moest nog eens de meubelen redden op een schot van Mokulu en ook Taravel kwam nog eens dreigen.

In de slotfase verknoeiden Boussoufa, Legear en Suarez nog een aantal uitstekende mogelijkheden. Het scoreloos gelijkspel bleef op het bord...

Score: 0-0
Goal(s): Geen

Anderlecht:Proto, Wasilewski, Mazuch, Bernardez (78' De Sutter), Lecjaks, Polak, Kljestan (67' Suarez), Kanu, Legear, Boussoufa, Lukaku
Lokeren:Copa, Tiko, Maric, Taravel, Tshimanga, Overmeire, Persoons, De Pauw (84' Fevang), Leko (92' Bailleul), Mokulu, De Ceulaer (89' Gueye)

Geel: 90+2' Mazuch
Rood: 28' Persoon

Scheidsrechter: Gumienny
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.