Anderlecht eindigt 2010 in schoonheid

WOENSDAG, 29 DECEMBER 2010, 20:05 - Skyhawk

Anderlecht eindigt het jaar in schoonheid met winst tegen Kortrijk: 0-2. De thuisploeg klopte dit seizoen al alle toppers in het Guldensporenstadion, maar Anderlecht was toch een maatje te groot.

Anderlecht liet meteen zijn intenties blijken en trok naar voren. Kortrijk kwam niet in zijn spel en werd vast gepind op het middenveld. Al binnen een kwartier viel de openingsgoal: Boussoufa zette een knappe actie op, zette voor en Gillet knikte binnen.

De thuisploeg was van slag en mocht van geluk spreken dat de score niet sneller opliep. Lukaku en Kanu misten de beste kansen en ook keeper Verbauwhede deed zijn duit in het zakje.

De tweede helft kende het zelfde verloop. Anderlecht was beter en gaf geen kansen weg, hoewel Kortrijk toch iets meer kwam opzetten. Toen Standard-huurling Gershon zijn eigen keeper klopte, was de partij meteen gespeeld. Boussoufa en Lukaku hadden nog wel kansen, maar kwamen niet meer tot scoren. De thuisploeg kwam in de laatste minuut nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar Rossini miste.