Boussoufa vindt het gaatje in de slotminuut

ZONDAG, 13 FEBRUARI 2011, 11:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een doelpunt van Boussoufa vlak voor affluiten heeft Anderlecht een 1-0-zege tegen Cercle Brugge opgeleverd. Ondanks overvloedig balbezit en een vroege rode kaart voor Cercle, slaagde Sporting er maar niet in het gaatje te vinden.


Bij Anderlecht begon Tom De Sutter nog eens in de basis ten voordele van Lukaku, maar tegen zijn ex-ploeg slaagde de spits er niet in veel gevaar te creëren. Het eerste gevaar kwam trouwens van Cercle Brugge, maar Reynaldo knalde via de vingertoppen van Proto op de paal.

Voor Anderlecht kreeg Kanu de eerste kansen. Reis haalt zijn kopbal van de lijn en een hard schot werd afgeweerd door Verbist. Een overtreding op diezelfde Kanu leverde Serebrennikov op het half uur zijn tweede gele kaart op. Maar ook tegen tien kwam Anderlecht niet verder dan pogingen uit de tweede lijn.

Anderlecht begon de tweede helft met Lukaku in plaats van Mazuch, maar ook de Rode Duivel kon niet voor extra gevaar zorgen. Cercle knokte voor wat het waard was en bijna bezorgde Reynaldo Anderlecht een koude douche. Gelukkig voor Proto ging de bal voorlangs. Iets voorbij het uur scoorde Lukaku dan toch, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Niet veel later trapte Lukaku een prima assist van Biglia voorlangs en Suarez zag een schot gestopt door Verbist. In de slotfase liet Jacobs Veselinovic nog debuteren en kreeg Reynaldo applaus van zowel het Cercle- als Anderlecht-publiek bij zijn wissel. Terwijl iedereen zich had neergelegd bij een scoreloos gelijkspel, trapte Boussoufa alsnog de winnende treffer door de benen van Cornelis in de verste hoek binnen.

Score: 1-0
Goal(s): 90' Boussoufa

Anderlecht:Proto, Wasilewski, Juhasz, Mazuch (46' Lukaku), Lecjaks, Boussoufa, Biglia, Gillet, De Sutter (79' Veselinovic), Suarez, Kanu
Cercle Brugge:Verbist, Evens, Cornelis, (91' Mertens) Reis, Vidarsson, Serebrennikov, Neto, Reynaldo (83' Purovic), Jasjtsjoek, Owusu (62' Wang)

Geel: 20' Reis, 24' en 29' Serebrennikov, 41' Owusu, 84' Purovic, 89' Biglia
Rood: 29' Serebrennikov (2x geel)

Scheidsrechter: Luc Wouters
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadionanderlecht-online forum