Barslecht Anderlecht verliest leidersplaats

ZONDAG, 20 FEBRUARI 2011, 23:28 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht speelde vandaag zowat de slechtste wedstrijd van het hele seizoen. Het kon amper kansen versieren, speelde traag en slordig. Daarenboven kreeg het ook twee goals tegen en verspeelt het zo de koppositie aan Genk.


De eerste helft was een maat voor niets. Enkel Westerlo had een goede kans om te scoren met een bal op de paal. Verder viel er weinig spectaculairs te melden...

Anderlecht leek de wedstrijd in handen te nemen in de tweede helft. Er kwamen een paar kleine kansjes en wat druk, maar Westerlo was niet onder de indruk. Toen Mazuch een domme fout in het strafschopgebied beging, zette Iakovenko zijn ploeg vanop de stip op voorsprong.

Een fout van Deelkens op Boussoufa in de zestien werd niet gefloten en dekelver verdubbelde de score een kwartier voor tijd. Zelfs met Lukaku, De Sutter en Veselinovic samen op het veld slaagde Anderlecht er niet meer in te reageren.

Door deze nederlaag ziet Anderlecht RC Genk, dat bovendien een beter doelsaldo heeft, langszij komen. Het volgende duel van beide ploegen is de onderlinge wedstrijd binnen twee weken.

Resultaat: 2-0
Doelpunten: 59' Jakovenko 1-0 (pen), 77' Dekelver 2-0

Westerlo: Deelkens, Cools, Mravac, Van Hout, Delen, Ngolok, Bruls (89' Molenberghs), Jakovenko (78' Adams), De Petter, Annab, Dekelver
Anderlecht: Proto, Wasilewski (68' De Sutter), Juhasz, Mazuch (80' Veselinovic), Lecjaks, Gillet, Biglia, Kljestan (46' Kanu), Boussoufa, Suarez

Geel: Cools, Gillet
Rood: geen

Scheidsrechter: Boucaut
Stadion: KuipjeNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.