Ajax snel klaar met kansloos Anderlecht

VRIJDAG, 25 FEBRUARI 2011, 08:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zoals verwacht heeft Anderlecht niet voor een mirakel kunnen zorgen in Amsterdam. Nog voor er twintig minuten gespeeld waren, had Sulejmani de bal al twee keer binnen getrapt. Daarna speelde Ajax de wedstrijd rustig uit.


Zonder Boussoufa en Legear en met een 0-3 uit de heenmatch in de rugzak, geloofde vooraf niemand dat Anderlecht zich nog kon plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Nadat Kanu de eerste kans wild over knalde, werd snel duidelijk dat paars-wit zich geen illusies moest koesteren.

Amper elf minuten waren er gespeeld toen Proto zich een eerste keer moest omdraaien. De Jong met een mooi diepteballetje, Sulejmani dook in de rug van Lecjaks en hij werkte af zoals het een spits van 16 miljoen euro betaamt. Goed vijf minuten onderging Anderlecht hetzelfde scenario. Nu zorgde Eriksson voor het diepteballetje op Sulejmani, die liep Lecjaks eraf en zette Ajax koelbloedig op 2-0. El Hamdaoui liet een minuutje later een derde doelpunt liggen.

Voor Ajax, dat zondag de kraker tegen PSV speelt, was het wel voldoende zo en de voet ging van het gaspedaal. Ajax controleerde rustig en het Amsterdamse publiek kon genieten van de vlotheid waarmee de bal van voet tot voet ging. Na de rust liet De Boer derde doelman Jeroen Verhoeven nog opdraven, maar behalve enkele schotjes van een bedrijvige Lukaku kreeg hij niet te verwerken.

Na deze kansloze nederlaag komt een droevige Europese campagne van Anderlecht ten einde. Het heeft nu acht dagen om zich te herbronnen alvorens de slotfase van de competitie in te gaan.


Score: 2-0
Goals: 11' Sulejmani 1-0, 17' Sulejmani 2-0

Ajax:Stekelenburg (46' Verhoeven), Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Blind, De Jong, Enoh (16' Lindgren), Eriksen, Sulejmani, El Hamdaoui, Ebecilio (71' De Zeeuw)
Anderlecht:Proto, Wasilewski (72' De Sutter), Mazuch, Juhasz, Lecjaks, Gillet, Biglia, Kouyate, Kanu (77' Marecek), Suarez, Lukaku

Geel: 4' Ebecilio, 23' Kouyaté, 58' Kanu
Rood: Geen

Scheidsrechter: Martin Hansson (Zwe)
Stadion: ArenA



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.