Anderlecht alleen leider ondanks gelijkspel

ZONDAG, 13 MAART 2011, 10:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft gisteren nagelaten een goede zaak te doen met het oog op de play-offs. Terwijl RC Genk verloor, gaf paars-wit in de slotfase de overwinning uit handen in Eupen. Positief was wel dat Lukaku nog eens gescoord heeft.


Anderlecht begon aan de wedstrijd met een vertimmerd middenveld en aanval. Ook Legear was er in extremis niet bij, hij blesseerde zich vrijdag op training. Alsof dat nog niet genoeg was viel ook Kanu na goed tien minuten geblesseerd uit. De Sutter was zijn vervanger en die speelde een ijverige wedstrijd.

Veel vuurwerk bracht deze partij niet. Eupen speelde zoals een ploeg in de gevarenzone behoort te doen: met veel inzet. Anderlecht slaagde er niet in veel kansen te creëren. Vlak voor de rust kon Romelu Lukaku echter profiteren van slecht uitkomen van doelman Petr om Anderlecht op voorsprong te zetten. De assist kwam van Proto.

Na de pauze hield Anderlecht het bij controlevoetbal. Lukaku en Gillet misten de kansen om de voorsprong uit te diepen. In de slotfase kreeg het alsnog het deksel op de neus wanneer Proto een hard schot van Vandenbergt niet voldoende kon wegwerken en Espinal voor de neus van Wasilewski binnen tikte.

Door dit gelijkspel mist Anderlecht de kans om Genk op drie punten te zetten. Bovendien wonnen zowel Gent als Brugge, zodat het dit jaar erg spannende play-offs beloven te worden.

Score: 1-1
Goal(s): 39' Lukaku 0-1, 84' Espinal 1-1

Eupen:Iandoli, Zukanovic, Vinamont (46' Lepiller), Panizzolo, Hendrikx (74' Espinal), Milicevic, Saglik, Jadid, Vandenbergh, Chavarria (86' Alex)
Anderlecht:Proto, Wasilewski, Juhasz, Mazuch, Lecjaks, Kljestan, Gillet, Badibanga, Lukaku, Kouyate, Kanu (11' De Sutter (86' Veselinovic))

Geel: 22' Kouyaté, 61' Lecjaks, 63' Vandenbergh
Rood:

Scheidsrechter: Joeri Van de Velde
Stadion: Kehrweganderlecht-online forum