Anderlecht met tien man langs Lokeren

ZONDAG, 24 APRIL 2011, 21:04 - Skyhawk

Anderlecht heeft voor het eerst op verplaatsing gewonnen in 2011. Lokeren ging voor de bijl met 1-2 tegen een Anderlecht dat 70 minuten met tien man speelde na terecht rood voor Wasilewski.

De wedstrijd begon traag en met veel slordigheden. Er werden weinig kansen gecreëerd. De partij brak open toen Wasilewski, die Juhasz verving, aan De Ceulaer ging hangen. Rood en penalty. Proto stopte echter de elfmeter van Leko.

Paars-wit reageerde verbeten en scoorde snel aan de overkant: Lukaku zette zich door op de flank en schilderde de bal op het hoofd van Suarez: 0-1.

Jacobs voerde meteen een aanpassing door om Tsimanga vast te zetten en zo de voorsprong te verdedigen. En dat leek te lonen. Lokeren kwam niet echt aan grote kansen, maar kon voor de rust toch nog gelijk maken. De goal kwam andermaal tot stand na scheidrechterlijke onkunde. Mazuch schermde de bal af en liet deze buiten lopen: doeltrap signaliseerde de lijnrechter die de situatie goed kon inschatten. Scheidsrechter Dierck, die veel verder van fase stond, ging echter tegen de beslissing van de lijnrechter in. Hij gaf corner en daarop scoorde De Ceulaer.

Na de rust monopoliseerde Lokeren de bal. Anderlecht, dat Marecek had ingebracht voor Veselinovic, loerde op de tegenaanval. Op die manier kwam paars-wit ook weer op voorsprong. Suarez stuurde Lukaku diep en de spits scoorde de tweede goal voor de Brusselaars, hoewel hij weg schoof bij zijn trap.

Even later had Suarez Lokeren volledig moeten uittellen. Lukaku stuurde Argentijn voorbij de thuisverdediging, maar de spits faalde alleen voor Copa. Lokeren kon er weinig tegen over stellen. Anderlecht zette de Oost Vlamingen goed vast. Er kwamen amper kansen en de ballen die toch in de zestien kwamen, werden gekeerd door een sterke verdediging (die versterkt was met Kouyaté).

Paars-wit kon meermaals een counter lanceren, maar de fysieke frisheid ontbrak om het af te maken. Zo bleef de score 1-2 en komt Anderlecht dus terug tot op één puntje van Genk.