Duur puntenverlies voor paars-wit

ZATERDAG, 30 OKTOBER 2004, 20:01 - Skyhawk

Lokeren heeft Anderlecht in bedwang gehouden. De Brusselaars zien Club twee punten uitlopen in de stand. Paars-wit speelde nochtans een goede tweede helft, maar was ongelukkig in de afwerking.

Sporting Anderlecht leek de partij snel naar zijn hand te zetten. Wilhelmsson zette met een schijnbeweging enkele verdedigers op het verkeerde been en scoorde heel fraai met een plaatsbal: 0-1 na 13 minuten. Daarna miste Baseggio dé kans op 0-2.
Lokeren schakelde snel over naar de aanval en bracht Anderlecht in verlegenheid. Mbaye speelde Vanden Borre uit en Tailson werkte af, 1-1. Na een zwakke uittrap van Peersman speelde Lokeren het mooi uit via Ademilson, 2-1 zowaar.
Paars-wit trachtte dan de bakens te verzetten. Het kwam voor de rust dicht bij de gelijkmaker, maar trof het doelhout. Even later werd een doelpunt van Aruna afgevlagd voor buitenspel.

Toch kreeg Anderlecht wat het zocht. Kort na de rust vond Baseggio Aruna die scoorde: 2-2.
Anderlecht moest nog een keertje scoren maar het was Aruna's avondje niet. Eerst stond een verdediger in de weg op de lijn, daarna trof hij de lat na een mooie actie van Wilhelmsson. Ook de (veel te laat) ingevallen Gerk kon het tij niet meer keren. Zo bleef het 2-2: duur puntenverlies voor de kampioen.

Doelpunten: 13' Wilhelmsson 0-1, 19' Tailson 1-1, 24' Ademilson 2-1, 48' Aruna 2-2

Lokeren: Lazic, Van Hoey, Diallo, Carlos, Coulibaly, Vidarsson, Gretarsson, Hendrikx, Mbaye (90+3' Bancé), Ademilson (83' Zoundi), Tailson

Anderlecht: Peersman, Vanden Borre, De Boeck, Kompany (46' Traore), Deschacht, Lovre (86' Gerk), Hasi, Baseggio, Wilhelmsson, Aruna, Mpenza (65' Iachtchouk)