RSCA eindigt seizoen in mineur

DINSDAG, 17 MEI 2011, 23:03 - nicolasfrutos19

De laatste match voor Anderlecht is met valse noot geëindigd. Paars-wit gaf zijn voorsprong telkens uit handen. In de slotminuten maakte Fevang 3-4. Lukaku kreeg zijn ebbenhouten schoen en zou waarschijnlijk vertrekken.

Lukaku was gekwetst en kon daarom geen mogelijk afscheid nemen, want er wordt verwachten dat hij wel eens heel snel verkocht zal worden.

In een partij zonder inzet gaven beide ploegen heel veel ruimte aan elkaar. Dat leverde een mooie match op, meet veel kansen en goals. Wasyl scoorde en gaf ook een assist bij de 2-1 van Kouyate. Tussenin had leko vanuit een vrije trap tegen gescoord.

Na rust kwam Lokeren langszij dankzij een ingevallen Fevang: 2-2. Gillet bracht erna RSCA weer op voorsprong: 3-2. Lokeren nam over en dat loonde, want Tshimanga scoorde de 3-3 en dankzij weer Fevang bracht hij Lokeren op voorsprong: 3-4. Meteen ook de eindstand voor Lokeren. Leko, dat met assists strooide, was de held voor Lokeren.

Bij Anderlecht was er maar 1 lichtpuntje. De Braziliaanse debutant Fernando Canesin Matos nam bijna alle Anderlecht-gevaar voor zich. Hij speelde een sterke partij. Later in de tweede helft mocht een andere jongeling invallen: Nathan Kabasele kwam in de plaats van Veselinovic. In de laatste vijf minuten kwam Cordier, zijn eerste speelminuten, erin voor Davy Schollen.