Garcia Calvete: "Ik ben een echte nummer 10"

WOENSDAG, 25 MEI 2011, 09:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jordan Garcia Calvete mag volgend seizoen bij Sint-Truiden ervaring gaan opdoen in eerste klasse. Voor de 19-jarige speler is dit een volgende stap in zijn ontwikkeling. "Voor mij is een tijdelijke verhuis een goede oplossing."


"De concurrentie in het A-elftal van Anderlecht is op dit moment nog te groot voor mij om aanspraak te kunnen maken op een basisstek", zo vertelt hij in Het Belang van Limburg. "Maar ik ben jong en heb nog tijd om door te breken."

Met zijn 1.70 meter is Garcia Calvete niet van de grootste, maar een nadeel is dit volgens hem niet. "Je weet toch dat Messi en Iniesta ook geen grote jongens zijn?", zo lacht hij. "Ik ben een speler die het moet hebben van zijn vista tussen de lijnen. Ik ben een typische nummer tien."

"STVV was duidelijk op zoek naar zo'n speler, zij waren erg geïnteresseerd in mij", zo legt hij uit. "Maar ik ben ook iemand die voor zijn ploeg werkt. In dat opzicht pas ik bij STVV. Ik weet dat in Sint-Truiden verwacht wordt dat je elke dag opnieuw het beste van jezelf geeft. Dat hebben de trainers ook duidelijk gemaakt in ons gesprek."

Na volgend seizoen keert de middenvelder met Spaanse roots terug naar Anderlecht. "Er is geen optie opgenomen om langer te blijven. In de zomer van 2012 keer ik gewoon terug naar het Astridpark. Maar alles kan in voetbal. Wat volgt zien we binnen een jaar wel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.