Anderlecht verliest ...

WOENSDAG, 10 NOVEMBER 2004, 22:47 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Beide teams waren met niks anders tevreden dan met de overwinning. Alleen Standard mag tevreden zijn: het haalde het met 1-0 tegen de landskampioen.

Standard begon fel en zette Anderlecht vast op de eigen helft. Maar de kansen bleven uit. Anderlecht, met de 17-jarige Legear in de ploeg, herstelde langzaam het evenwicht. Net voor het halfuur stuurde De Boeck centraal een lange bal naar Wilhelmsson, maar die talmde.

Standard gaf niet op en wist een licht spelvoordeel af te dwingen. Het kreeg de beste mogelijkheid: Rapaic zette voor, Deschacht kon nog net wegkoppen.

Net na de rust kwam Standard 1-0 voor. Tchité ging graag liggen op de rand van het strafschopgebied en Conceiçao mocht aanleggen. Via het lijf van Deschacht ging het schot van de Portugees erin.

Standard had die voorsprong niet gestolen, want het speelde met veel ijver. Anderlecht werd stilaan beter, maar Runje was niet te kloppen. Daarom probeerde Baseggio het eens met een verre en mooie lob: Runje was gezien maar de bal fladderde nog net voorbij de paal.

1-0 bleef het en dat was eigenlijk niet meer dan normaal. Sclessin stond op z'n kop voor een gepassioneerd Standard.

UITSLAG: 1-0
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Doelpunten: 53' Conceiçao 1-0

Standard: Runje, Deflandre, Dragutinovic, Onyewu, Léonard, Walasiak (91' W. Curbelo), J.R. Curbelo, Geraerts, Rapaic (80' Vandooren), Conceiçao, Tchité (85' Kovalenko)

Anderlecht: Peersman, Zewlakow, De Boeck, Kompany, Deschacht, Wilhelmsson, Zetterberg, Hasi, Baseggio, Legaer, Iachtchouk

Rode kaarten: geen
Scheidsrechter: De Bleeckere
Toeschouwers: 24.000