Suarez loodst Anderlecht voorbij KV Mechelen

VRIJDAG, 5 AUGUSTUS 2011, 22:50 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken. Het versloeg KV Mechelen in eigen huis met 3-1. Man van de match was ongetwijfeld Matias Suarez met een doelpunt en een assist achter zijn naam.

Nieuwe aanwinst Milan Jovanovic mocht de aftrap geven tegen Malinwa. De naam van de Servische spits werd luidkeels gescandeerd door de Anderlecht-aanhang.

Beide ploegen begonnen met veel inzet aan de partij en dat resulteerde meteen in enkele kansen. Na zes minuten kopte Tom De Sutter tegen de lat. KVM reageerde met een counter en Wilmet dwong Proto tot een save. De wedstrijd verliep gelijk opgaand met kansen voor beide partijen. Net voor het half uur werd Canesin Matos in de zestien onderuit gelopen door Pandza. Strafschop en Kljestan faalde niet: 1-0. Romelu Lukaku kreeg kort voor rust dé kans om de score te verdubbelen, maar zijn schot ging naast.

Na de pauze kwam Mechelen al snel op gelijke hoogte. Destorme versloeg Proto vanuit een scherpe hoek na een knappe aanval: 1-1. Anderlecht was meteen klaarwakker en kwam geregeld opzetten met Suarez en Canesin Matos. Die laatste werd wederom foutief gestopt in de zestien van Mechelen, maar deze keer gaf scheidsrechter Wouters geen krimp. Suarez bracht Anderlecht weer op voorsprong met een knap afstandsschot vanop zo'n 25 meter: 2-1. Aan de overkant moesten Juhasz & co vooral uitkijken naar pocketspits Cordaro. In de 78ste minuut besliste Lukaku de wedstrijd. Suarez schudde verschillende KVM-spelers van zich af en zette Lukaku op weg naar de 3-1. Een verdiende zege voor Anderlecht dat weer even geruster kan ademhalen.

Uitslag: 3-1
Doelpunten: 27' Kljestan (1-0), 53' Destorme (1-1), 59' Suarez (2-1), 79' Lukaku (3-1)

Geel: 14' Odoi, 34' Cordaro, 55' De Storme
Rood: geen

RSC Anderlecht: Proto, Odoi, Juhasz, Safari, Samuel, Kljestan, Biglia (90' Marecek), Canesin Matos, De Sutter (76' Iakovenko), Suarez, Lukaku
KV Mechelen: Renard, Van Hoevelen, Ghomsi, Pandza, Chen, Cordaro (80' Koulibaly), Gorius, De Witte, De Storme, Yakuni Iddi (86' Henkens), Wilmet (71' Zhairi)