Top-4 blijft binnen bereik, maar...

MAANDAG, 7 DECEMBER 2020, 00:11 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Hoewel Anderlecht in een zwakke periode zit met nauwelijks drie punten op twaalf, blijft de top-4 mathematisch binnen handbereik. Langs de andere kant moet het echter ook uitkijken, want enkele ploegen naderen in de stand.

Omdat de topclubs regelmatig punten blijven verliezen, blijft het voorlopig een vreemde competitie. Genk en Brugge nemen stilaan wat voorsprong, maar achter het duo blijft alles vrij dicht bij elkaar in de stand. Beerschot probeert ondanks verlies vandaag tegen Eupen aan te sluiten met 28 punten, maar daarachter volgt een groep clubs op nauwelijks zes punten van elkaar (25 tot 19 punten).

Antwerp verloor en Standard speelde gelijk zodat de kloof voor Paars-wit speelbaar blijft met de top-4 (nauwelijks 2 punten), al kan Charleroi morgen naar de vierde plaats klimmen met 26 punten als het wint van Kortrijk. Maar door het veelvuldige puntenverlies van de laatste weken naderen OHL, Eupen, Kortrijk en Oostende op Anderlecht.

De vier resterende matchen voor de korte winterstop kunnen mogelijk bepalend zijn welke richting Paars-wit uitgaat voor de rest van het seizoen. Kan er toch nog eens (en liefst meer) gewonnen worden of zal er opnieuw een voorsprong (of twee, drie ...) worden weggegeven, zodat de ploeg van Kompany blijft grossieren in gelijke spelen? De komende tegenstanders zijn niet makkelijk met leider en ploeg in vorm Genk (thuis), Charleroi (uit), Oostende (thuis) en Beerschot (thuis).

Indien Anderlecht zich kan herpakken en redelijk wat punten zou kunnen halen, lijkt ons de kans mogelijk dat het in de top-4 (of er zeer dichtbij) staat bij de winterstop. Indien het blijft krasselen zoals de laatste weken is de kans niet onbestaande dat het halen van Europees voetbal enkel nog mogelijk zal zijn via de beker van België. De eerste opdracht lijkt vooral om een voorsprong met succes uit te bouwen of te verdedigen.Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum