Legear: "Ik kon het bod van Grozny niet weigeren"

VRIJDAG, 26 AUGUSTUS 2011, 10:25 - BelgicaZeus
Logo Anderlecht-Online

Jonathan Legear trekt naar Terek Grozny in Tsjetsjenië. Hij is blij dat hij op zo'n moment kan vertrekken. De transfer is dan ook op enkele details na afgerond.


Hij speelde niet meer mee tegen Bursaspor omwille van het risico op een eventuele blessure. "Ik ben blij dat ik Anderlecht op zo'n manier kan verlaten. Iedereen heeft mij hier altijd gesteund, ook in de moeilijke momenten. Het bod van Grozny kon ik niet weigeren. Financieel is het aantrekkelijk en sportief is het een uitdaging. Ze mikken op de top acht en de play-offs. Ik wil hen daar bij helpen." Aldus de voormalige Mister-Europe van Anderlecht.

Met de transfer zou zo'n vijf miljoen euro gemoeid zijn. De speler zelf zou 1,8 miljoen per jaar kunnen verdienen. "Als de 3 partijen het eens zijn, moet een coach dat aanvaarden", zegt Ariël Jacobs in Het Nieuwsblad.

"Maar we worden nu al meer dan een jaar met zulke situaties geconfronteerd. Met Legear, Lukaku, Boussoufa, Van Damme en Polak zijn we al veel kwijt. En de transferperiode is nog niet afgelopen. Maar het team zal blijven functioneren."

Legear die sinds 2004 voor Anderlecht speelde kwam over van Standard dat voor de transfer een opleidingsvergoeding krijgt.

Bron: Het Nieuwsblad, Sporza
anderlecht-online forum