Anderlecht verliest met 1-2

WOENSDAG, 24 NOVEMBER 2004, 22:44 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De Europese campagne van Anderlecht is sneller afgelopen dan de Brusselse club zelf had gehoopt. Gingen er bij de CL-loting stemmen op dat de 2e ronde haalbaar was, zelfs de Uefabeker kan niet.Een voortzetting in de Champions League kon Anderlecht sowieso uit zijn hoofd zetten, maar als het won van Valencia, wenkte het vangnet van de Uefacup. Maar na de 1-2-nederlaag tegen een team dat zonder 4 sterkhouders aantrad, is ook dat niet meer dan een illusie geworden.
Anderlecht was altijd op achtervolgen aangewezen. Vanuit buitenspel (?) zette Torres voor, Corradi scoorde erg knap.
Anderlecht herstelde wel van die opdoffer: nog voor het halfuur kreeg het een penalty toen Aruna neerging. Zetterberg trapte de strafschop op Cañizares, maar Wilhelmsson was er als de kippen bij.
De inbreng van Vanderhaeghe op het middenveld legde Anderlecht geen windeieren, want Baseggio en Zetterberg kwamen beter uit de verf dan de vorige weken.
Net na de rust ging het licht uit: achteraan klopte het niet bij de Brusselse club en Di Vaio trapte voorbij doelman Zitka, die de voorkeur had gekregen op Peersman. Anderlecht speelde dan met 3 achterin, maar deemsterde helemaal weg.
Ook de scheidsrechter was paars-wit niet gunstig gezind. Hij merkte een aantal hands-ballen in de 16 niet op...

UITSLAG: 1-2
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Doelpunten: 19' Corradi 0-1, 24' Wilhelmsson 1-1, 48' Di Vaio 1-2

Anderlecht: Zitka, Zewlakow, De Boeck, (72' Mpenza), Kompany, Deschacht, Vanderhaeghe, Zetterberg, Baseggio, Wilhelmsson, Iachtchouk, Aruna

Valencia: Cañizares, Curro Torres, Caneira, Navarro, Moretti, Sissoko, Baraja, Rufete (71' Fiore), Di Vaio (87' Mista), Xisco (82' Carboni), Corradi

Rode kaarten: geen
Toeschouwers: 20.866
Scheidsrechter: Ovrebo (Noo)