KV Mechelen dwingt Anderlecht op knieën

VRIJDAG, 9 DECEMBER 2011, 23:15 - Garrincha

Anderlecht heeft de 0-0 tegen OHL niet kunnen rechtzetten tegen KV Mechelen. Een gedreven Malinwa speelde met een grote wil om te winnen, iets wat Anderlecht ontbrak. Paars-wit verloor met 2-1.

Anderlecht begon met Tom De Sutter diep in de spits en die kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Zijn schot belandde via de vingertoppen van doelman Renard echter op de binnenkant van de paal. Anderlecht controleert het begin van de partij, maar moet gaandeweg het initiatief aan de thuisploeg laten. Dit resulteert iets voorbij het kwartier in de openingstreffer van Destorme. Kouyaté verkijkt zich op een verre uittrap en de KV-spits lobt het leer mooi over Proto in doel.

Onder impuls van een enthousiast thuispubliek zet Mechelen door, maar al snel neemt Anderlecht weer over. Gillet, Suarez en De Sutter raken niet voorbij Renard. De leider in de stand slaagt er echter niet in de thuisploeg uit verband te spelen. Kljestan kopt nog een corner van dichtbij op Renard en ondertussen blijft het uitkijken voor de gevaarlijk tegenstoten. Anderlecht gaat de rust in met een 1-0 achterstand.

KV Mechelen komt na de rust het meest gedreven uit de kleedkamer en dit resulteert al in de eerste minuut in een goede kans voor Chen. Anderlecht blijft achterin geen al te zekere indruk geven. Offensief zorgt Wasilewski voor gevaar door een vrije trap nipt naast de kruising te draaien. Jovanovic gaat zich intussen steeds meer ergeren. De Serviër speelt een zwakke match.

Op het uur is het plots toch raak voor Anderlecht. Suarez dribbelt zich vrij en trapt de bal laag in de hoek. Anderlecht probeert nu door te gaan, maar het lukt niet echt. Ook De Sutter is niet echt gelukkig met zijn acties en verliest veel ballen. Het doelpunt valt wel aan de overkant. Cordaro omzeilt de buitenspelval, omspeelt Proto en legt de bal in doel. Achter de Kazerne ontploft.

Jacobs reageert meteen door Praet in te brengen voor Canesin. Anderlecht probeert de gelijkmaker te forceren, maar het doet dit te overhaast en te slordig. Zeven minuten voor tijd krijgt De Sutter echter dé kans om de match te redden voor Anderlecht, maar alleen voor Renard trapt hij op de voet van de Mechelen-keeper. Ook Suarez trapt nog eens rakelings naast en zo slaagt Anderlecht er niet in om zijn derde nederlaag van het seizoen te ontlopen.

Als Gent morgen Beerschot verslaat, komt het naast paars-wit aan de leiding in de Pro League.