Anderlecht klopt Kortrijk na penaltygoal Gillet

ZATERDAG, 21 JANUARI 2012, 20:19 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft een lastige klif omzeild. In het Guldensporenstadion won het met het kleinste verschil.


In een evenwichtige eerste helft kreeg Kortrijk een handvol halve kansen. Anderlecht stelde daar een trap op de lat van Jovanovic tegenover.

Paars-wit kwam laat in de eerste helft op voorsprong na een lichte penaltyfout van N’Diaye op Suarez. Gillet zette de strafschop om.

In de tweede helft kreeg Kortrijk het fysiek lastig, waardoor ze minder in het spel voorkwamen.Jovanovic raakte nog een tweede maal het doelhout. Ditmaal was de paal de spelbreker.

Zonder al te grote moeilijkheden kon Anderlecht de partij uitspelen. Door het puntenverlies van Club Brugge en AA Gent neemt Anderlecht 6 punten voorsprong op Gent en Negen op Club Brugge.

Score: 0-1
Goal(s): 45’ Gillet (pen.)

KV Kortrijk:Van Hout, Martin, N'Diaye, De Mets, Zukanovic, Oussalah, Messoudi (90’ Czvitkovics), Chavarria (89’ Vandenbroeck), Nfor, Capon (70’ Wijns), Joseph-Monrose

Anderlecht:Proto, Wasilewski, Kouyaté, Juhasz, Deschacht, Gillet, Biglia, Kljestan, Jovanovic (84’ Canesin), Suarez (90’ Kabangu), Mbokani

Geel: 43’ Ndiaye, 88’ Biglia
Rood: Geen

Scheidsrechter: Colemonts
Stadion: Guldensporenstadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.