Anderlecht blijft steken op 0-0 bij Lierse

MAANDAG, 27 FEBRUARI 2012, 07:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In een erg matige partij is Anderlecht niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel tegen Lierse. Anderlecht leek zijn Europese kater nog niet verteerd te hebben en ook de thuisploeg kwam niet verder dan twee deftige kansen.


Anderlecht start traag aan de partij en de eerste goede kans is voor Lierse: Kouyaté moet een poging van Elgabas van de doellijn halen en in de rebound stuit de Egyptenaar op Proto. Op het kwartier laat Juhasz zich opmerken. Hij begaat een overtreding op Bidaoui en incasseert zijn tiende gele kaart van het seizoen.

Halverwege de eerste helft komt Anderlecht beter in de match en dit resulteert in een eerst kans. Na een misverstand tussen Lierse-spelers Kawashima en Frans gaat de bal bijna in doel, maar Frans kan nog net ontzetten. Het vervolg van de eerste helft kenmerkt zich door slap voetbal en enkele pogingen tot een doelkans. 0-0 is de logische ruststand.

Na de pauze stuurt Jacobs Canesin in plaats van Gillet de wei in. De Braziliaan laat zich meteen opmerken met een mooie slalom, maar Mbokani kan niet besluiten. De tweede helft vervalt daarna snel in het beeld van de eerste. Beide club spelen te traag en te slordig en grote kansen blijven uit. De beginstand wordt dan ook de eindstand.

Ondanks deze magere partij, één van de zwakste van het seizoen, loopt Anderlecht toch één punt uit in de stand op Club Brugge. Paars-wit telt nu acht punten meer dan de Bruggelingen en dertien meer dan AA Gent. Volgende week wacht een lastige uitmatch bij Cercle Brugge, de nummer vier in de stand.

Score: 0-0
Goal(s): Geen

Lierse:Kawashima, Gaxa, Saidi, Frans, Thompson (86' Vandooren), Claasen, Maric, Wils, Yasser, Elgabas, Bidaoui (80' Sonck)
Anderlecht:Proto, Wasilewski, Kouyate, Juhasz, Deschacht, Biglia, Gillet (46' Canesin), Kljestan, Jovanovic, Suarez, Mbokani

Geel: 13' Juhasz, 28' Wils, 76' Kouyaté, 84' Biglia
Rood: Geen

Scheidsrechter: Christof Virant
Stadion: Herman Vanderpoorten-Stadionanderlecht-online forum