"De druk vreet aan Jacobs' gezondheid"

WOENSDAG, 2 MEI 2012, 08:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Anderlecht-bestuur heeft nog steeds de bedoeling om door te gaan met Ariël Jacobs. "Alleen moeten we bekijken hoe hij zelf zijn toekomst ziet. Dat bespreken we na het seizoen", zegt manager Herman Van Holsbeeck.


"Het idee van het bestuur was altijd om met een trainer als Jacobs voor lange tijd door te gaan, naar Engels model", aldus de Anderlecht-manager in Het Nieuwsblad. Zondag vertelde Jacobs in Stadion begrip te hebben voor Barcelona-trainer Guardiola die ermee ophoudt. "Bij Barça is die druk natuurlijk groter, maar het principe is hetzelfde: bij Anderlecht staat verliezen niet in het woordenboek", begrijpt Van Holsbeeck zijn coach.

"Gebeurt dat wel, dan krijgt de coach direct de wind van voren. Bovendien volgen de wedstrijden elkaar enorm snel op, zeker in deze periode. Dat vreet aan een mens, als hij dat vier jaar doet. Ik zie dat aan Ariël. Zijn gestel ziet af, zijn gezondheid lijdt eronder."

Toch is Van Holsbeeck tevreden over zijn coach. "Het is de verdienste van hem en zijn staf dat de bankzitters scherp bleven. Daarom bleven we Jacobs steunen, ondanks alle kritiek. Als je dagelijks met iemand samenwerkt, voel je het als iets niet klikt. Dat was nóóit het geval nu. Het nieuwe is er na vier jaar af, maar Jacobs heeft nog altijd een sterke band met de spelersgroep. Ik heb nooit aan hem getwijfeld."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.