Suarez pijnvrij naar het eind van de play-offs

WOENSDAG, 2 MEI 2012, 09:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het lijkt erop dat Anderlecht het middel gevonden heeft om Matias Suarez pijnvrij te laten voetballen. Dokter Juan Mendoza lijkt hierin een belangrijke rol te hebben gespeeld. Sinds maandag is die trouwens weer in België.


Voor het eerst in twee maanden voelde Suarez geen pijn wanneer hij voetbalde. Volgens Het Nieuwsblad schuilt het geheim in mesotherapie. Dit zijn kleine lokale infiltraties zonder cortisone die als doel hebben de knie echt te genezen en niet enkel de pijn te maskeren.

Het Laatste Nieuws weet dan weer dat een speciale massagetechniek van de Argenijnse dokter Juan Mendoza het verschil maakt. Die kwam in het begin van de play-offs naar België om Suarez te behandelen en briefde bij zijn afscheid de medische staf van Anderlecht. Vooral kinesist Jochen De Coene is erg bedreven in de manuele behandeling die Mendoza toepast. Die is erop gericht om 'dieper' in de spieren te kneden en te masseren.

Mendoza opnieuw in Brussel

Intussen vertoeft dokter Mendoza sinds maandag opnieuw in Anderlecht. Met zijn zoon Charly blijft hij tot het einde van de competitie op 13 mei. Samen moeten ze zorgen dat de Anderlecht-spelers fit blijven. Maandag werkte Mendoza uitgebreid met Suarez, terwijl zoon Charly Behrang Safari onder handen nam.

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.