Fitte Safari droomt van EK: "Maar eerst de titel"

WOENSDAG, 2 MEI 2012, 13:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tot ieders verrassing verscheen Behrang Safari vorige vrijdag opnieuw aan de aftrap. Vijf weken eerder brak hij zijn sleutelbeen en zijn comeback kwam sneller dan verwacht. "Maar ik moet wel nog een tijdje met een brace spelen."


"Ik had verwacht één of twee matchen voor het einde van de competitie terug fit te zijn, maar mijn herstel is zeer vlot verlopen", vertelt Safari in de kranten. "Sinds vorige woensdag train ik opnieuw voluit met de groep en de medische staf had me groen licht gegeven. Ik droeg vrijdag een brace en voelde wel wat pijn bij contacten, maar het is maar pijn. Het is niet gevaarlijk."

De blessure betekende een zware klap voor Safari, die aan een prima eerste seizoen bij Anderlecht bezig was. "Er kwamen wel wat tranen bij kijken, maar dankzij mijn gezin was ik er niet te veel mee bezig. Je bent triest, het is een tegenslag, maar je moet je kop ophouden, blijven werken en erin geloven dat alles mogelijk is. En kijk, hier sta ik. Tegen Genk had ik wat last van krampen, maar ik ben klaar."

Titel en EK

Safari staat er net op tijd voor het belangrijk seizoenseinde. Voor zijn blessure was Safari immers zo goed als zeker van een selectie voor het Europees Kampioenschap. "Ik ben gedurende mijn revalidatie in contact gebleven met de bondscoach", aldus Safari. "Voor de wedstrijd in Genk heb ik hem verteld dat ik misschien in de basis zou staan."

"Natuurlijk hoop ik dus de definitieve selectie te halen voor het EK. Maar het is aan de bondscoach om daarover te beslissen. Ik ben er niet al te veel mee bezig, wel met het behalen van de titel met Anderlecht. We bekijken het nu dag per dag. Laat ons naar onszelf kijken, we hebben alles in eigen handen. We moeten doen wat we moeten doen."

Bron: Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.