Jacobs: "Haalden niet het niveau van vrijdag"

DONDERDAG, 3 MEI 2012, 09:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs was na de wedstrijd tegen AA Gent kort in zijn reactie. "Er was helemaal niets te zien op het veld en ik kan hier dan ook niet veel over kwijt", zei Jacobs, die weinig goeds kon vertellen over zijn team.


"Gent bood zich ongedwongen aan en bracht spontaan en ontspannen voetbal. Het contrast met het Anderlecht van vandaag kon niet groter zijn", aldus Jacobs. "We speelden enorm gecrispeerd en zelfs een pas over tien meter bleek een zware opdracht. Zowel bij balverlies als balbezit kwamen we nooit in de buurt van het niveau dat we vorige vrijdag op Genk wel haalden."

"Het is vreemd dat we vooral in de play-offs op eigen veld zo gespannen voetballen in tegenstelling tot de reguliere competitie", zo merkte Jacobs ook op. "We mogen al blij zijn dat we in die omstandigheden de drie punten nog pakken."

Biglia, Suarez en Kanu

Tien minuten voor tijd haalde Jacobs aanvoerder Biglia naar de kant, iets wat zelden gebeurt. "Lucas was ziek. Hij sukkelde al vanaf de middag met maagklachten. Daarna ging het wat beter, maar bij de rust gaf hij aan dat het weer erger was geworden. We hebben nog even geprobeerd, maar op een bepaald moment was het over", legde Jacobs de wissel uit.

Wie het opnieuw wel goed deed, was Kanu. "Kanu heeft ook het voordeel dat hij sinds januari minder gespeeld heeft, wat maakt dat hij wat frisser zit dan anderen", aldus Jacobs. "Ook in zijn hoofd zit het weer goed. Hij is op dit moment niet minder geblesseerd dan hij in andere fases van dit seizoen was. Maar de ene keer bijt hij daardoor en de andere keer laat hij zich meeslepen."

Anderlecht zal de huidige vorm van Kanu zondag goed kunnen gebruiken, zeker nu Suarez geschorst is. "Het is jammer dat we hem moeten missen, maar je kan geen voorspelling maken hoe de match mét hem zou verlopen. Op basis van onze brede kern zouden we het ontbreken van Mati moeten kunnen opvangen."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.