Vanden Stock: "Kampioen is kampioen"

VRIJDAG, 4 MEI 2012, 09:27 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht mag zondags mits een punt tegen Club Brugge zijn 31e landstitel vieren. Voor Roger Vanden Stock de zevende als RSCA-voorzitter. "Ik hoop dat we zondag de titel pakken, maar we zien wel", zegt hij in Het Nieuwsblad.


"Kampioen worden is altijd speciaal. Het maakt niet uit of dat nu tegen Club Brugge is of tegen een andere ploeg."

Toch is er ook kritiek want Anderlecht speelde geen groots seizoen en het zwalpte door Play-off 1. "Ik lees dat wij een kleine kampioen zouden zijn. Maar waar komt dat vandaan? Kampioen is kampioen. Alsjeblieft zeg. Wie is er dan wel een grote kampioen die al zijn matchen wint? Barcelona? Ik heb nooit getwijfeld, zelfs niet toen het wat minder ging in Play-off I."

Bayern München

De Champions League finale op 19 mei wordt voor Anderlecht - als het de titel haalt - een belangrijke dag. Wint Bayern München dan mag paars-wit rechtstreeks naar het kampioenenbal. Als Chelsea echter zegeviert moet Anderlecht nog twee voorrondes afhaspelen. "Eén ding is zeker", aldus Vanden Stock. "Op 19 mei supportert iedereen bij Anderlecht heel hard voor Bayern München."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.