Gugnali: "Biglia heeft de kwaliteiten voor Real"

VRIJDAG, 4 MEI 2012, 20:33 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Claudio Gugnali, de assistent-coach van de Argentijnse nationale ploeg, is sinds deze week op bezoek bij Anderlecht. De T2 van Argentinië komt om Lucas Biglia en Matias Suarez te ontmoeten.


"Als staf hebben we ons voorgenomen alle Argentijnen te volgen die kans maken op een plaatsje in de selectie, ongeacht in welk land ze voetballen", licht Gugnali de nieuwe politiek van de Argentijnse nationale ploeg toe.

"Lucas en Mati waren geen onbekenden voor ons. Sinds we tien maanden geleden de Argentijnse nationale ploeg hebben overgenomen, hebben we beide spelers verschillende keren gevolgd via videobeelden en internet. Lucas Biglia kenden we al iets beter omdat hij eerder al opgeroepen werd voor de nationale elf. Matias Suarez heeft volgens mij ook een grote toekomst. We hebben veel aanvallende talenten rondlopen in Argentinië, maar dat wil niet zeggen dat we hem niet blijven volgen."

Grotere competitie

Sergio Batista, de ex-bondscoach van Argentinië, zei in het verleden dat spelers als Lucas Biglia naar een grotere competitie moeten om kans te maken op een selectie. "Ikzelf heb niet over een eventuele transfer gesproken met de spelers", aldus Gugniali. "Dat is een beslissing die de voetballers zelf moeten nemen. Maar je moet niet denken dat wij zo negatief aankijken tegen het Belgische kampioenschap, want dat is echt niet zo."

Real Madrid

Gugniali is in ieder geval vol lof over de twee Argentijnen van Anderlecht. Biglia werd de voorbije dagen in verband gebracht met Real Madrid en de T2 van Argentinië ziet hem daar ook slagen. "Hij heeft inderdaad de kwaliteiten om bij Real te kunnen meespelen", meent Gugniali. Ook Suarez krijgt een serieus compliment. "Op puur technisch vlak is hij te vergelijken met Sergio Aguero van Manchester City. Jammer genoeg is Matias zondag geschorst."

Matias Suarez reageerde alvast verheugd. "Ik ben heel blij en echt enorm fier dat de coaches van de nationale ploeg Lucas en mij volgen. Het is een hele eer om de T2 hier te hebben kunnen ontmoeten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.