Zetterberg: "Anderlecht is klaar voor de CL&qquot;

ZATERDAG, 5 MEI 2012, 12:42 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlechticoon Pär Zetterberg zal er zondag bij zijn als paars-wit kampioen speelt tegen Club Brugge. De Zweed komt met zijn familie de wedstrijd bijwonen. Volgens Zetterberg is Anderlecht klaar voor de Champions League.


"Anderlecht had al lang kampioen moeten zijn", zegt Zetterberg in de Corelio-kranten. "Als je de kwaliteit van hun spelerskern vergelijkt met die van de concurrentie, dan is er toch een wereld van verschil. Het heeft een veel beter team dan vorig jaar. Met Mbokani, Suarez, Jovanovic en Gillet zijn er nu veel meer spelers die het verschil kunnen maken. Bij Club Brugge en Standard lopen ook wel goeie voetballers, maar collectief is Anderlecht veel sterker."

In de toppers stond Anderlecht er dit seizoen altijd, maar tegen de zogenaamd kleinere ploegen liet het wel regelmatig punten liggen. "Ach, ik begrijp wel dat het soms moeilijk is om je op te laden voor wedstrijden in Bergen of Leuven", aldus Zetterberg. "In mijn tijd was dat ook al zo. Gelukkig speelt Anderlecht straks weer in de Champions League. Als het bestuur de huidige kern grotendeels kan samenhouden en op bepaalde sleutelposities nog enkele versterkingen kan aantrekken, zal het zich niet belachelijk maken."

Lucas Biglia lonkt nadrukkelijk naar een transfer, maar dat vindt Mister Z geen goed idee. "Ik vind bijvoorbeeld dat Biglia moet blijven om zich te tonen op dat hoogste niveau. Als hij uitblinkt in de Champions League, zal zijn waarde verdubbelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.