Van Holsbeeck wil halvering in play-offs weg

ZATERDAG, 5 MEI 2012, 12:49 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Als het van Anderlecht en manager Herman Van Holsbeeck afhangt wordt er straks flink wat gesleuteld aan het systeem van de play-offs. Vooral de puntenhalvering in Play-off I is een doorn in het oog van de Brusselse club.


"Werkt play-off 2? Neen, natuurlijk niet. Werkt play-off 3? Natuurlijk niet. Is het fair om punten te halveren? Neen", zegt Van Holsbeeck in een interview met De Morgen. "Roger Vanden Stock zegt al 15 jaar dat er in België maar plaats is voor 14 ploegen en heeft altijd geprobeerd iets te veranderen. Nu zijn er de play-offs. Wie loopt daarin het meeste gevaar? Anderlecht. Maar wij wilden dat doen."

"Vanden Stock heeft zelfs nog gezegd: "On recommence à zéro". Geen halvering, maar gewoon opnieuw vanaf nul beginnen. "Wij hebben dat aanvaard opdat er eindelijk iets zou veranderen. Om een debat op gang te brengen. Vandaag is dat er: media, clubs, spelers, iedereen denkt na over het optimale model voor de Belgische competitie."

Overvolle kalender

Hoe ziet dat ideale model er voor Van Holsbeeck uit? "Mijn advies: we gaan naar 14 ploegen. Met play-offs, maar zonder halvering van de punten. Die halvering is niet correct."

"Met 14 ploegen krijg je een minder volle kalender. Dat is op dit moment een probleem. Te veel spelers moeten spelen met kleine blessures. Ook daarom heb je veel slechte wedstrijden. Biglia was niet goed tegen Gent, maar hij had nooit mogen spelen. Voor de match heeft hij zijn hele lijf uitgekotst."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.