"Alleen Anderlecht verdient de titel"

ZATERDAG, 5 MEI 2012, 13:55 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Gazet van Antwerpen sprak met vijf oud-trainers van Sporting Anderlecht. Allemaal zijn ze ervan overtuigd dat Anderlecht de titel pakt, maar over het tijdstip lopen de meningen uiteen. Hieronder enkele interessante passages.


Wordt Anderlecht zondag de verdiende kampioen?

Hugo Broos: "Anderlecht pakt de titel. Maar of het zondag al is? Ik steek er mijn hand niet voor in het vuur. Na die draak van een wedstrijd tegen Gent geef ik er geen cent voor. Goed mogelijk dat Club Brugge op een diefje komt winnen."

Aad de Mos: "Anderlecht pakt zondag de titel, maar het zal heel moeizaam gaan. 1-0 of 0-0: meer zit er niet in. Titelmatchen zijn altijd lastig: de tegenstander geeft zijn leven om het feest uit te stellen, zeker Club Brugge. Anderlecht verdient de titel onder het motto: 'In het land der blinden is eenoog koning'. De tegenstand was pover."

Johan Boskamp: "Als ze zondag de titel niet pakken, pakken ze 'm nooit meer. Club Brugge op verplaatsing valt heel zwaar tegen. Het voetbal van Koster is onder Daum vol-le-dig verdwenen. Anderlecht stond het hele seizoen bovenaan en verdient de titel. Maar de manier waarop is zorgwekkend. Ik vind Anderlecht nog steeds een hartstikke mooie club, maar zij moeten niet alleen winnen, maar ook mooi voetbal brengen. En dat zie ik te weinig."

Georges Leekens: "Ik denk dat Anderlecht zondag de titel wint. Het zal zaak zijn om negentig minuten scherp te blijven. En ja, wat mij betreft zal het verdiend zijn. Niet vergeten dat Anderlecht na de reguliere competitie al bovenaan stond. Als je dat ook in de play-offs nog kan vasthouden, dan valt er weinig op je titel af te dingen."

Aimé Anthuenis: "Anderlecht zet zondag de puntjes op de i. Ik ken het huis, de spelers lopen op de toppen van hun tenen na de felle kritiek van de supporters woensdag en zullen alle criticasters van antwoord dienen. Alleen Anderlecht verdient de titel. In de reguliere competitie waren ze veruit de beste en al wat daarna komt, vind ik, belachelijk. Het voetbal is niet hartverwarmend, maar zoals Daum zegt: de punten tellen."

Heeft Anderlecht iets te zoeken in de Champions League?

Hugo Broos: "Helemaal niet. Deze ploeg is niet gewapend voor de Champions League. Niet voor een hoofdrol, maar zelfs niet voor een bijrol. Veel te weinig regelmaat! Trek je hiermee Europa in, dreig je de pineut van de Champions League te worden. Versterking is absoluut nodig."

Aad de Mos: "Niks, niks, niks. Anderlecht is de voorbije jaren niks opgeschoten. Mbokani en Suarez zouden kunnen flitsen, maar in de Champions League zien zij misschien maar drie ballen per match. Anderlecht moet dringend op zoek naar snelle wendbare verdedigers en een héle goeie creatieve middenvelder, type-De Bruyne."

Johan Boskamp: "Nou, laat ze nu toch effe genieten van de titel, joh (buldert). Anderlecht moet nu vooral bidden voor Bayern München. Als Chelsea de Champions League wint, krijgen ze het weer heel lastig in die klote-voorrondes."

Georges Leekens: "Ik hoop écht dat Anderlecht rechtstreeks de Champions League in kan. De ervaring die je daar als club en als international kan opdoen, is onbetaalbaar. Dat neem je ook mee naar de nationale ploeg."

Aimé Anthuenis: "Met deze kern ligt de toekomst van Anderlecht in de Europa League. Als Anderlecht iets wil betekenen in de Champions League, heeft het in elke linie één à twee versterkingen nodig, in totaal zeker vijf héle goeie spelers. Anderlecht moet ook alles op alles zetten om Biglia en Suarez te houden."

Het volledige interview kan u vinden in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.