Suarez: "Mis mooiste match door gele kaart"

ZATERDAG, 5 MEI 2012, 17:40 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht kan morgen op eigen veld kampioen spelen, maar dat zal dan wel zonder Gouden Schoen Matias Suarez zijn. De Argentijn pakte tegen AA Gent zijn vijfde gele kaart en is daardoor geschorst. "Heel pijnlijk", aldus Suarez.


"Het is heel frustrerend voor mij, ik heb matchen gespeeld waar ik geen 100% was, geblesseerd was of pijn had en nu, nu kan ik de mooiste match van het jaar niet spelen omdat ik één gele kaart te veel gepakt heb ... een stomme gele kaart dan nog", zegt Suarez op de officiële website van paars-wit.

Een positief punt aan de schorsing is dat hij zijn gehavende knie wat kan laten rusten. "Rust is inderdaad het sleutelwoord", beaamt Suarez. "Voor mijn knie is het dan ook beter dat het kampioenschap op zijn einde loopt. Hoe sneller het erop zit, en hoe sneller we kampioen zijn, hoe beter. Maar ik had intussen leren spelen met die pijn. Het was de eerste keer dat ik met pijn speelde en dat vergde op mentaal vlak in het begin wel een aanpassing. Maar ik heb die stap gezet, als ik het veld opga, vergeet ik dat ik pijn heb."

Maar vooraleer Anderlecht de titel kan vieren moet het morgen minstens een punt halen tegen Club Brugge. "Zondag wacht ons een echte finale in het Constant Vanden Stock-stadion", weet Suarez. "Het zal er vooral op aankomen rustig te blijven én ons eigen voetbal te ontwikkelen. Iedereen errond zal heel nerveus zijn zondag, maar we moeten rekenen op onze individuele kwaliteiten. Als we rustig blijven zal dat doelpunt vroeg of laat wel vallen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.