Van Holsbeeck: "Moeilijkste titel ooit"

ZONDAG, 6 MEI 2012, 19:25 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Manager Herman Van Holsbeeck was zichtbaar opgelucht na de late treffer van Guillaume Gillet. "De ontlading bij mij is heel groot", reageerde Van Holsbeeck. "Het was een zware bevalling, een beetje het beeld van het hele seizoen."


"Het was een lang seizoen, dat begonnen is op 17 juli, met heel veel druk. Dan komen die play-offs en wordt 50 procent van je punten afgenomen. Je begint slecht en dan wordt de druk stelselmatig groter", zei Van Holsbeeck tegenover Sporza.

"Je zag het vandaag ook: we hebben een slechte wedstrijd gespeeld, met veel slechte passes en jongens die gecrispeerd waren. Maar alles kwam goed met die goal van Gillet."

Voor Van Holsbeeck is het intussen zijn vijfde titel als manager van Anderlecht. "Dit was de moeilijkste", zei hij. "Er was veel kritiek, en druk van heel veel mensen. Elk jaar wordt het moeilijker: de media zitten er korter op, er zijn heel veel wedstrijden en er wordt van ons verwacht dat we die winnen. En als we winnen, wordt ons spel op de korrel genomen."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.