Anderlecht: "Dit heeft geen plaats in een stadion"

ZONDAG, 13 NOVEMBER 2022, 22:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES"Onaanvaardbaar". Zo noemt de club het bedrag van "een beperkt aantal supporters" vanavond tijdens de partij tegen Racing Genk. De Pro League heeft intussen laten weten dat er morgen een overleg plaatsvindt met alle clubs om vuurpijlen en ander wangedrag streng aan te pakken.

Kort voor de rust van Anderlecht - Genk moest de partij tijdelijk stilgelegd worden toen een aantal personen vuurpijlen op het veld gooiden. Het waren leden van de supportersclub South Leaders die hiervoor verantwoordelijk waren. De club vierde hun tienjarig bestaan en daarvoor waren met de club een aantal zaken afgesproken. Zo waren er meerdere tifo's en droegen de spelers een speciaal T-shirt bij het betreden van het veld. 

"Zo snel mogelijk bannen"

Anderlecht-woordvoerder Mathias Declercq sprak na de partij over de vuurpijlen. "Het is redelijk onbegrijpelijk. Zeker omdat we duidelijke afspraken hadden met deze supportersclub voor de viering van hun tienjarig bestaan. Deze afspraken zijn duidelijk en eenzijdig geschonden. We zijn daar heel ontgoocheld over", zo vertelde hij.

"Het is een fenomeen dat we helaas bij veel clubs zien verschijnen de laatste tijd. Dat is absoluut te betreuren. De club zal hier daadwerkelijk acties tegen ondernemen. We zullen ook morgen met de Pro League mee aan tafel gaan om deze taferelen zo snel mogelijk uit het voetbal te bannen."

"Onaanvaardbaar"

Anderlecht kwam later op de avond ook nog met een officiële mededeling op de clubwebsite: ""De acties van een beperkt aantal supporters tijdens de wedstrijd zijn onaanvaardbaar. Er werden in overleg met de club en politiediensten vooraf duidelijke afspraken gemaakt. Die werden niet nageleefd", laat Anderlecht nu weten in een officiële boodschap.

"De club sluit maandag aan bij het overleg van de Pro League om dergelijke taferelen zo snel mogelijk uit voetbalstadions te weren en zal maatregelen nemen. Dit soort acties heeft geen plaats in een stadion."

Bekijk hieronder enkele foto's van de tifo's die voor de wedstrijd ontrold mochten worden.

Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.