Wijnants: "Anderlecht is geen kleine kampioen"

MAANDAG, 7 MEI 2012, 15:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sporza-journalist Stef Wijnants blikt terug op de landstitel van Anderlecht. Volgens hem is Anderlecht de verdiende kampioen. "We mogen niet enkel kijken naar de rampzalige lente", aldus Wijnants, die verwacht dat Jacobs vertrekt.


"Over de titel van Anderlecht kan weinig discussie bestaan. Want we vergeten heel snel en kijken alleen naar de armzalige lente die de kampioen nu doormaakt", zo vertelt Wijnants.

"Het voetbal van de voorbije maanden - op een paar uitzonderingen na - is geen kampioenenvoetbal. Het is barslecht met een ploeg compleet uit vorm. Maar voor Nieuwjaar demonstreerde Anderlecht met een onnavolgbare Suarez, een sterke Proto tussen de palen en de kampioenenmakers Jovanovic en Mbokani. Dus de titel is verdiend."

Hier en daar wordt Anderlecht een 'kleine kampioen' genoemd. Onterecht, vindt Wijnants. "Dat zijn woorden die vaak buiten Brussel gebruikt worden uit afgunst. Kijk: over de gehele competitie is er geen enkele ploeg beter geweest dan Anderlecht. Genk komt te laat in vorm, Standard heeft te weinig klasse. AA Gent is te wispelturig en Club Brugge heeft te vaak vergeten te voetballen."

"Normaal was Jacobs vier keer kampioen geworden"

Intussen is het nog steeds onzeker of Ariël Jacobs ook volgend seizoen trainer blijft van Anderlecht. Wijnants denkt van niet. "Voor de titel is het moeilijk om daarover de communiceren, maar ik denk dat men nu beter zo snel mogelijk de breuk kan melden", aldus de journalist.

"Anderlecht is uitgekeken op Jacobs en Ariël heeft het zelf ook wel een beetje gehad. Je kan Jacobs aanwrijven dat er geen herkenbaar stramien is gebouwd in het spel. Maar het gebrek aan champagnevoetbal kan je niet op zijn kap schuiven. In een normale voetbalwereld was hij vier keer op rij kampioen geworden en dan zou hij tot de grootsten behoord hebben."

Uit respect voor Jacobs hoopt Wijnants dat beide partijen nu vredig uit elkaar gaan. "Jacobs verdient volgend seizoen geen aftocht na een ontslag. Dus nu in goede verstandhouding en in wederzijds overleg stoppen, lijkt me het meest aangewezen."

Bron: Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.