Vandenbempt ziet Jacobs zelf vertrekken

MAANDAG, 7 MEI 2012, 20:30 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

VRT-journalist Peter Vandenbempt is ervan overtuigd dat er een scheiding zit aan te komen tussen Anderlecht en coach Ariël Jacobs. Verder noemt hij paars-wit de terechte winnaar van een verder "teleurstellend kampioenschap".


"De discussie over kleine of grote kampioen is irrelevant", stelt Vandenbempt. "Na Nieuwjaar zag ik het beste Anderlecht in tien jaar. Alleen heeft de uitschakeling in Europa tegen AZ een soort negatieve spiraal ingeluid."

"De laatste twee maanden speelde Anderlecht maar zelden een goeie match. Paars-wit heeft zich naar het einde van het seizoen gesleept. Maar kampioen ben je over het het volledige seizoen."

"Geen applaus voor Jacobs was dieptepunt"

Volgens Vandenbempt is de samenwerking met coach Ariël Jacobs bijna ten einde. "Ik denk dat dit het einde van de rit is voor Ariël Jacobs en dat hij dat voor zichzelf al uitmaakte. 4,5 jaar hebben hem gesloopt."

"Ik denk dat het gewoon tijd is voor verandering. En dat zegt niks over de kwaliteiten van Jacobs, noch over de verhouding tussen bestuur en trainer. In het voetbal mag je niet te lang met dezelfde spelers én coach werken."

De Sporza-journalist stoort zich wel aan de reactie van een groep fans toen Jacobs op het titelpodium werd geroepen. "Ik vond het een absoluut dieptepunt dat Jacobs zondag geen oorverdovend applaus kreeg van de supporters van Anderlecht. Dat was beneden alle peil."

"Jongens als Biglia laten gaan"

Vandenbempt blikt ook al even vooruit: "Voor volgend seizoen heeft Anderlecht veel werk. Ik hoorde al dat het behoud van de kern de grootste taak is. Wel, ik zou daar niet te hevig in zijn. Ik zou bijvoorbeeld geen poging doen om jongens als Biglia en Juhasz langer te houden."

"De club moet dan uiteraard op zoek gaan naar waardige vervangers. Maar wat er absoluut bij moet, is kwaliteit in de verdediging: snelheid en voetballend vermogen."

Bron: Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.