"Media zoeken details om me aan te vallen"

DINSDAG, 8 MEI 2012, 12:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nu de titel binnen is, valt er heel wat druk van de schouders van de Anderlecht-spelers. Lucas Biglia heeft het hier soms moeilijk mee. "Ik ben kritiek gewoon, maar met negatieve kritiek die mensen destabiliseert, heb ik moeite."


"Zondag was ik heel geëmotioneerd", vertelt Biglia in Het Nieuwsblad. "Het was de ontlading na alle kritiek die ik heb gekregen. Vooral na de match tegen Standard toen mensen me onterecht beschuldigd hebben (dat Biglia de aanstoker was van een mediaboycot, red.)."

"Weet je wat er toen echt gebeurd is? spelersgroep was van oordeel dat we met Wasilewski onterecht een krijger hadden verloren. Iedereen wist dat zijn schorsing is gebaseerd op valse verklaringen. Toen de spelers me vroegen om te reageren heb ik mijn verantwoordelijk genomen."

"De enige manier was om niet meer met de pers te spreken. Als kapitein ga ik tot het uiterste voor mijn medemaats. Ook al wist ik dat me daardoor blootstelde aan alle kritiek. Voor mij is kapitein zijn meer dan alleen een armband dragen", aldus de Argentijn.

Internetpeiling

Biglia benadrukt wel dat er niets mis is met kritiek. "In mijn entourage en mijn familie krijg ik dagelijks commentaar. Mijn manager bekritiseert me, mijn vrouw bekritiseert me, mijn dochter bekritiseert me. Maar dat zijn positieve opmerkingen die me beter maken. Waar ik het vooral moeilijk mee heb, is negatieve kritiek die mensen destabiliseert."

"Bijvoorbeeld: Toen ik door de fans gekozen werd als speler van het seizoen van Anderlecht, organiseerde een krant een internetpeiling. Is het verdiend of niet? Zoiets raakt me. Andere kranten vroegen zich af of ik een topclub wel aan kan. Dat raakt me ook. Nog anderen maakten er een probleem van dat ik alleen in het Spaans met de pers spreek. De media zoeken altijd details om me aan te vallen."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.