Sterkhouders denken aan vertrekken

DINSDAG, 8 MEI 2012, 12:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een aantal Anderlecht-spelers hopen de landstitel en hun sterk seizoen te verzilveren met een transfer. Zowel Biglia, Mbokani, Suarez als Juhasz praten luidop over het opzoeken van andere oorden.


Biglia: "Real Madrid schrikt me niet af"

Elke transferperiode wordt er gespeculeerd over een transfer van Lucas Biglia. De Argentijn heeft ook zelf zijn zinnen gezet op een vertrek. "Ik weet wat ik wil, de club weet wat ik wil en mijn entourage ook. Ik pin mij niet vast op een deadline. Om vooruitgang te boeken moet ik wel weg uit België", is hij duidelijk.

"Mocht ik niet slagen, dan zou ik het nog als een positieve ervaring beschouwen", aldus Biglia, wiens naam valt bij Real Madrid. "Toen ik op mijn 20ste van Argentinië naar Anderlecht kwam zeiden de mensen ook dat ik te jong was. Maar ik heb me aangepast en zie waar ik nu sta. Of het nu Real Madrid is of Sevilla, ik zal me aanpassen aan een nieuw voetbal en een nieuw leven en ik laat me er niet door afschrikken."

Mbokani: "Iedereen gunt mij een transfer"

Dieumerci Mbokani kwam vorige zomer naar Anderlecht om zijn carrière te herlanceren. De spits slaagde hier aardig in en hoopt nu opnieuw een trapje hoger aan de slag te kunnen. "Als zich deze zomer een mooie aanbieding aandient waar ik en de club niet neen tegen kunnen zeggen, ben ik weg. Iedereen zou mij zo'n toptransfer gunnen."

Bij Anderlecht hopen ze dat de Champions League Mbokani kan overtuigen om te blijven. "Dieumerci is een topspits. Iemand die het niveau van de Champions League aankan", aldus Herman Van Holsbeeck. "En het is niet de bedoeling om ons daar belachelijk te laten maken."

Suarez: "Ik leef van dag tot dag"

Na een sterke heenronde stonden de clubs in januari te drummen voor Matias Suarez. Intussen heeft hij de Gouden Schoen gewonnen. "Dergelijke bekroningen kunnen een invloed hebben op het soort clubs die geïnteresseerd zijn of zelfs bepaalde clubs over de streep trekken", zo denkt de Argentijn.

"Want daarmee treed je uit de schaduw. De mensen die het voor het zeggen hebben in de clubs lezen ook kranten en kijken ook naar tv. Ze zijn dus op de hoogte van wie wat gewonnen heeft." Op dit moment ligt Suarez nog niet wakker van een vertrek. "Ik leef van dag tot dag", blijft hij rustig.

Juhasz: "Klaar voor een stap hogerop"

Ook Roland Juhasz is na zeven jaar toe aan een andere uitdaging. "In de zomer ben ik gebleven omdat de club hyperambitieus was en de transfers van Jovanovic en Mbokani heeft waargemaakt", verwijst de Hongaar naar zijn afgesprongen transfer naar Glasgow Rangers.

"Als ik nog een seizoen bij Anderlecht moet blijven, dan zal ik daar niet doodongelukkig van worden. Met deze ploeg en enkele versterkingen erbij zullen we ook Europees geen mal figuur slaan volgend seizoen. Maar ik voel mij klaar voor een stap hogerop. We zien wel wat er uit de bus komt."

Bron: Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.