"Jacobs plaatste me in een moeilijke situatie"

DINSDAG, 8 MEI 2012, 16:35 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In een uitgebreid interview met Het Laatste Nieuws blikt Milan Jovanovic terug op het bijna afgelopen seizoen en de play-offs. "Het moment waarop de coach mij naast de ploeg zette, was niet correct", klinkt het klaar en duidelijk.


"Ik ben moe", zo steekt Jovanovic van wal. "Door de manier waarop Anderlecht dit jaar speelde, zette ik 90% van mijn acties in vanop de middenlijn. Ik had twee opties: ofwel een lange bal gooien naar Mbokani, ofwel een sprint zetten van dertig meter. Destijds bij Standard had ik met Mbokani én De Camargo tenminste twee aanspeelpunten. Vaak stond ik linksachter op het moment dat wij de bal recupereerden."

Tijdens de play-offs kreeg Jovanovic veel kritiek te verduren. "In de play-offs kende ik een dip in mijn vorm", geeft de spits toe. "Maar gedurende het hele seizoen lag er een groot verschil tussen wat de mensen verwachtten van mij en wat de coach mij vroeg."

Schuld van Jova

Twee keer verzeilde Jovanovic ook op de bank. "Dat ik op de bank belandde, was niet het probleem", kaatst hij de bal terug. "Veel grotere spelers dan Jovanovic hebben dat ook al moeten doen. Het moment waarop de coach mij naast de ploeg zette, was echter niet correct. Iedereen speelde slecht tegen Kortrijk en Standard. Als je daarna één speler naar de bank haalt, stuur je de boodschap uit dat het de schuld van Jova is."

Jovanovic benadrukt wel dat de relatie met Jacobs niet veranderd is. "Schrijf goed op: ik ben niet boos op Jacobs. Maar hij plaatste me in een zeer moeilijke situatie. En ik stónd al onder enorme druk."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.